Yeni 500 Liralık Banknot İddiası Ortalığı Karıştırdı

Yeni 500 Liralık Banknot İddiası Ortalığı Karıştırdı
Tedavüldeki en büyük banknot 200 lira. Ancak 500 liralık banknot iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Twitter'da (X) bir parodi hesap eski 500 TL'lik banknotu yeni diye paylaşınca sosyal medyada yorum yağdı.

Son zamanlarda 500 liralık banknot basılacağı iddiaları konuşuluyor. Ancak eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan 500 liralık banknotların çıkacağı iddialarını yalanlamış ve gündemde yer almadığını dile getirmişti.

O iddia yalanlanırken son olarak Twitter'da bir parodi hesap eski 500 liralık banknotu 'yeni banknot' olarak paylaşarak ironide bulundu.

MİLYONLARCA GÖRÜNTÜLEME, BİNLERCE BEĞENİ ALDI

İroni olduğunu anlamayan pek çok kullanıcı da 500 liralık banknotun görüntüsüne yorum yağdırdı. Sosyal medyada 'Avukat Ergün Kazanır' isimli hesap "500₺’lik banknotlar hayırlı olsun, ben beğendim. Arka yüzde İstanbul Üniversitesi olması da ayrıca güzel…" paylaşımını yaptı.

1-003.png

KULLANICILAR YORUM YAĞDIRDI

Kimi kullanıcılar banknotun 'modern' bir görüntüsünün olmadığını iddia etti. Kimi kullanıcı ise "Çok değersiz duruyor" yorumunda bulundu.

Paylaşım 4 milyondan fazla görüntüleme, binlerce beğeni aldı. Tweet'e yorum yağınca hesap yeni bir paylaşım yapmak zorunda kaldı. Son paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

"Arkadaşlar bu paralar tarihi, ben de koleksiyonuma ekledim. Yeni 500₺ sananlar olmuş. Hayret bir şey…"

2-005.png

Etiketler :