Yemeği Beğenmeyip Hesap Ödemediği Görüntüler Gündem Olmuştu, O Kaymakam Konuştu! Cüzdanım Yanımda Yoktu

Yusufeli'nin kaymakamı Hacı Kerim Meral'in bir lokantada yemeği beğenmeyip hesap ödemediği görüntüler gündem olmuştu. Olayın ardından kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı. Dükkan sahibi "İki gündür sakinleştirici alıyorum. Hakkımı helal etmiyorum" dedi. Kaymakam Hacı Kerim Meral de kendini savundu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinin kaymakamı Hacı Kerim Meral, yediği döneri beğenmeyince hesabı ödemeden restoranı terk etti. Görüntüler sosyal medyada yayılınca, kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı.

İddialara göre, kaymakam Meral, iki yakınıyla birlikte bir dönercide yemek yedi. Yemekten sonra dönerin lezzetini beğenmediğini söyleyen kaymakam, hesabı ödemedi. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde, kaymakamın lokanta sahibine sert davranışları gündem olmuştu.

kaymakam.jpg

10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre Kaymakam Meral, olay sonrası yaptığı açıklamada, kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

Meral, açıklamasında, "Olay tamamen çarpıtma. Kumpas kurmuşlar. Biz o lokantada defalarca yemek yedik. Esnafla hep iç içeyim. 29 Ekim'de bayrak da vermiştik. Benim yanımda cüzdanım yoktu. Beni yemeğe davet etmişti zaten iki arkadaş. Gülerek konuşuyorum videoda farkındaysanız. Lokanta sahibine 'etiniz çok lezzetli ancak geçen gün daha güzeldi, bu biraz sert olmuş' dedim. Arkadaşlar hesabı ödeyeceklerdi.

kaymakam1.jpg

O da Kaymakam Bey canınız sağ olsun dedi. 'Onlardan hesabı alma' dedim. Benim de aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı. Haberlerden sonra lokanta sahibiyle konuştum. Kaymakam Bey ben sizin samimiyetinize inanıyorum, yanlış anlamışım dedi. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Müfettişler bugün gelecekler" dedi.

kaymakam2.jpg

Lokanta sahibi Ferhat Kodat ise kaymakamın kendisini azarladığını ve tehdit ettiğini söyledi. Kodat, "Geldiler yemeklerini yediler. Dükkanda 35-40 kişi varken 'Beğenmedim rezil bir yemek, hesap da ödemiyorum' dedi. Ben de 'beğenilmeyen yemeğin parasını almam' dedim. Yanındakiler hesap ödemeye kalktı. 'Ödemeyeceksiniz' dedi. Kaymakam Bey haberler medyaya düştükten sonra geldi özrünü diledi. 'Hakkını helal et' dedi. Hakkımı helal ettim. İki gündür yüksek dozlu sakinleştirici alıyorum. Ömrüm boyunca böyle bir şey yaşamadım. Bir insanın onuruyla böyle oynanmaz. Yemeklerini de yemiş bitirmişler. Ben kötü bir esnaf değilim. Ayakkabı boyacılığından buralara geldim. Yusufeli beni bilir. Dava açmadım kendisine, sakinleşip öyle karar vereceğim. Kaymakam Bey için de üzülüyorum. Durum bundan ibarettir" dedi.

kaymakam-doner3.jpg

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Etiketler :