Yaz Mevsimi Dört Aya Çıkıyor!

Yaz Mevsimi Dört Aya Çıkıyor!
İstanbul'da nem bunaltıyor, hava sıcaklıkları 7 derece birden artacak. Yazdan bunalanlara meteoroloji uzmanından kötü bir haber geldi. Yaz mevsiminin süresi uzuyor.

Meteoroloji uzmanı, artan sıcak hava dalgası konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yaz aylarının süresinin üç aydan dört aya çıkma olasılığını vurgulayan uzman, özellikle Eylül ayında serinleme bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını belirtti. Uzman, sıcaklıkların azalmak yerine artacağını ve kuraklık sinyallerinin görüldüğünü ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde AKOM'un sıcaklık uyarısının ardından, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Mühendisi Dr. Güven Özdemir, tgrthaber.com'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdemir'in en dikkat çeken ifadesi, "Yaz mevsiminin 4 aya çıkma ihtimali var" oldu.

Yaz Mevsimi 4 Aya Çıkacak!

Eylül ayında serinleme bekleyenler için kötü haber veren Özdemir, sıcaklıkların bu ayda da devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Sıcaklıklar 4 Derece Artacak!

AKOM uyarısını doğrulayan Özdemir, sıcaklıkların 4 derece artacağını vurguladı. Çalışma şartları farklı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Özdemir, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmama tavsiyesinde bulundu.

Özdemir, dünya genelinde artan sıcak hava dalgalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Hava sıcaklıkları Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek. Temmuz'un son haftasında ufak bir serinleme bekleniyor. Avrupa'dan gelen soğuk hava serin havayı getirecek, ancak ne kadar etkili olacağı henüz belli değil. İstanbul'da kıyılar 37 dereceyi, şehir içi ise 40 dereceyi bulacak. 23 Temmuz'a kadar Afrika sıcaklığı en yüksek seviyede etkisini sürdürecek. Sıcaklıkla beraber nem de artacak. Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde ani yağışlar görülecek, bazıları sele neden olabilir. Bu yüzden vatandaşların uyarıları dikkate alması gerekiyor. Hem bireysel hem kurumsal tedbirler alınmalı. Sıcaklıklar artıyor, hatta Eylül ayında yaz ayı olarak kabul edebiliriz. Yaz aylarının süresi uzamış olacak."