Yayla evi katliamında kan donduran itiraf

Yayla evi katliamında kan donduran itiraf
Trabzon Araklı'da yayla evinde Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzenleri Kasım Altuntaş'ı öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Altuntaş, "Tedavi için hastaneye gittik. Sonra tekrar yaylaya dönüp, arkada delil bırakmamak için evi yaktım" dedi.

Araklı ilçesine bağlı Haçovit Yaylası'nda 21 Ağustos'ta Arif Altuntaş'a ait evde yangın çıktı. Tek katlı evdeki yangın söndürülürken içeride Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzenleri Kasım Altuntaş'ın öldüğü tespit edildi.

yayla-evi-katliaminda-kan-donrudan-itiraf1.webp

Adli Tıp'a cenazeler sevk edilirken evi ateş verdiği düşünülen Arif Altuntaş'ın yeğeni Mehmet Altuntaş, kardeşi Atilla A. (15) ve akrabası Murat A. (37), gözaltına alındı.

Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan şüphelilerden Mehmet ve kardeşi Atilla A, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Murat A. serbest kaldı.

yayla-evi-katliaminda-kan-donrudan-itiraf2.webp

Mehmet Altuntaş’ın mahkemedeki tüyler ürperten ifadesi ortaya çıktı. Altuntaş yengesinin önce kendisini bıçakladığını iddia etti. Altuntaş, bu nedenle sağ ayağından yaralandığını, ardından aynı bıçakla yengesini, amcasını ve evdeki diğer akrabasını katlettiğini itiraf etti.

"TEDAVİ OLUP GELDİK, SONRA EVİ YAKTIM"

yayla-evi-katliaminda-kan-donrudan-itiraf3.webp

Delilleri yok etmek için evi yaktıklarını itiraf eden Altuntaş, şunları söyledi:

"Olay günü amcamın yayla evindeydik. Arazi meselesinden aramızda tartışma çıktı. Yengem hakaret ederek bıçakla üzerime geldi ve bıçağı bana sapladı. Ben de panikle elindeki bıçağı alıp, yengeme sapladım. O sırada amcam evde bulunan silahı almaya çalışınca arkasından koştum ve yakaladım. Biraz boğuştuktan sonra onu da bıçakladım. Daha sonra kardeşimin yardım çığlığını duydum. Evdeki diğer kişinin kardeşimin elini bıçakladığını görünce, kardeşimi kurtarmak için o kişiyi de bıçakladım. Yaralandığımız için tedavi için hastaneye gittik. Sonra tekrar yaylaya dönüp, arkada delil bırakmamak için evi yaktım"

Kaynak:DHA