Yasaklanmıştı: AKP'li vekil toplu iftarda

Yasaklanmıştı: AKP'li vekil toplu iftarda
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine genelge göndererek toplu iftarların yasaklandığını duyurmuştu. AKP Siirt Milletvekili Osman Ören'in toplu iftara katıldığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde sosyal mesafeye uyulmaması da dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği "Ramazan Ayı Tedbirleri" konulu genelgede, "İftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek" denilmişti. Genelgede şu ifadelere yer verilmişti:

Vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Bu noktada son dönemlerde salgının yayılımında ev içi bulaşma oranının yüksekliği hususu da göz önünde bulundurularak vatandaşların iftar veya sahurlarda misafir kabul etmemeleri konusunda farkındalıklarını artıracak faaliyetler ve duyurulara önem verilecek.

AKP Siirt Milletvekili Osman Ören’in sosyal medyada paylaşılan görüntülerde koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak toplu iftara katılması kullanıcılar tarafından tepkiye neden oldu.