Yasak Dinlemediler Ormanlara Daldılar!

Antalya'da ormanlık alanlarda ateş yakmanın ve mangal yakmanın yasak olduğunu bildikleri halde duyarsız davranan vatandaşların ağaçların altında piknik yapıp, mangal kömürünü bıraktığı, şişe gibi çöpleri çevreye attığı görüldü.

Türkiye'nin 1 milyon 177 bin 241 hektar ile en fazla ormanına sahip kenti Antalya'da havanın ısınmasıyla yangınların önlenmesine yönelik tedbirler artırıldı. Antalya'da yangınlara neden olabilecek yerlerde, yanıcı madde kullanımı yasaklandı.

AĞAÇLIK ALANLARDA MANGAL YAPMIŞLAR

Yasağa rağmen Antalya'da ormanlar ve yakınındaki bölgelerde piknik yapıp mangal ateşi yakanların bıraktığı atıklar, yangın tehdidi oluşturuyor. Piknik yapanların yaktıkları ateşin közleriyle, çevreye attıkları cam-plastik şişeler ve kömür torbaları yangına davetiye çıkarırken, çevre kirliliği de oluşturdu. Konyaaltı ilçesi Gökdere Mahallesi civarındaki ağaçlık alanda onlarca mangal atığı dikkat çekti.

73571-1.jpg

CAM KIRIKLARI AĞAÇ DİPLERİNDE

Yasak olmasına rağmen ağaçların yakınında taşlarla mangal alanı oluşturup ateş yakanların, piknik bittikten sonra atıklarını bıraktığı görüldü. Ağaç diplerinin ateş alanı olarak kullanıldığı bölgede, duyarsız kişilerin plastik atık, cam şişe, poşet gibi çöpleri çevreye bırakması dikkat çekti. Yaz aylarında güneş ışınlarını mercek gibi yansıtıp yangına sebebiyet verebilen cam şişe ve cam kırıklarının bölgedeki çam pürü üzerine yayıldığı gözlendi.