Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Yarın öğle saatlerinden itibaren yurt genelinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Meteoroloji, sel, su baskını ve ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini uyarıyor.

Yurt genelinde bazı illerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarda bulundu. Öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Aynı gün içerisinde Sivas'ın kuzeyi, Yozgat'ın doğusu, Tokat çevreleri, Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde de benzer şiddette yağışlar görülebilir.

rtwes.png

Meteoroloji yetkilileri, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Özellikle yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ihtimaline karşı sürücülerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

yagis-miktari.png

Diğer yandan, yarın öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevreleri ile Sinop ve Bartın'ın iç kesimlerinde de benzer hava koşullarının etkili olması bekleniyor.

Çorum'un batısında da yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebileceği belirtilirken, bu bölgelerde yaşayanların ani su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları gerektiği önemle vurgulanıyor.

Kaynak:AA