Yangınlarda yüzlerce hayvan öldü, kurtulanları suyla serinlettiler

Türkiye'nin güney sahilleri alevlere teslim olurken 3 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce hayvan öldü. Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleşen orman yangınında, 20 ev zarar gördü, yanan bazı ahırlarda küçük ve büyükbaş hayvanlar öldü. Yaralanan hayvanları ise bölge halkı su dökerek serinletmeye çalıştı.

Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına 1 uçak, 3 helikopter, çok sayıda arazöz ve işçiyle müdahale devam ediyor.

Bölgede 20 ev zarar gördü, yanan bazı ahırlarda küçük ve büyükbaş hayvanlar öldü.

Yaralanan hayvanları ise bölge halkı su dökerek serinletmeye çalıştı. Hayvan sahipleri, gözyaşı döktü.

Yaklaşık 400 hektar alanda etkili olan yangının söndürüldüğü zaman hasar tespit çalışmalarının başlayacağı ve zararların karşılanması için devlet yardımlarının yapılacağı öğrenildi.

Manavgat yangını 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 gündür devam eden orman yangınında yaşamını yitiren 3 kişiden Osman ve Şehri Kardaş çiftinin alevlere alevlere teslim olmuştu. 

Koyunlarını kurtarmak için can verdiler 

Anne ve babasının içeri girmesine anlam veremediğini de anlatan oğulları Deniz Kardaş, "Koyunları çıkartmaya çalışmışlar. Ağaçlar yanınca korkudan içeri saklanmışlar. Biri mutfağa diğeri ise tuvalete saklanmış. İkisi de orada yanarak can vermiş" diye konuştu.

whatsapp-image-2021-07-29-at-17-39-38.jpeg

Manavgat yangını şehir merkezine yaklaştı. Köylüler büyükbaş hayvanlarını yangından korumak için köylerini terk etmeye başladı.

Kaynak:DHA