Yangında küle dönen ahşap evdeki anne ve kızı komşuları kurtardı

Bartın'da çıkan yangında, 2 katlı ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 86 yaşındaki Fatma Yıldız ve kızı komşuları tarafından kurtarıldı.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Çerde köyünde dün akşam saat 20.30 sıralarında çıkan yangın, 2 katlı ahşap evi tamamen sardı. Evde yaşayan 86 yaşındaki Fatma Yıldız ve kızı A.Y., komşuları tarafından büyük bir tehlikeden kurtarıldı.

Yangın, Yıldız ailesinin evinin bacasından başladığı belirtildi. Alevlerin hızla yayıldığı sırada, yan binada yaşayan komşu Şenol Yıldız, cesur bir hareketle eve girerek Fatma Yıldız ve kızı A.Y.'yi dışarıya çıkardı.

Yangın sırasında evin altındaki ahırda bulunan büyükbaş hayvanlar da köylüler tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Olay yerine haber verilmesinin ardından sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri, ayrıca Ulus Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler, hızla sevk edildi.

Ekiplerin ve köy halkının koordineli mücadelesiyle yangın, yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı. Ancak ahşap ev tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangının nedenine dair soruşturma başlatılırken, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :