Yangın söndürme helikopteri düştü

Kastamonu'dan Marmaris'teki yangın bölgesine gitmek üzere yola çıkan helikopter düştü. İçişleri Bakanlığı, 2 kişinin hayatını kaybettiğini 5 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Kastamonu’dan, Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek için giden yangın söndürme helikopterinin Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 Rus personelin kimlikleri belli oldu. Kazada hayatını kaybedenlerin Rusya uyruklu mühendis Aleksandr İakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olduğu tespit edildi.

Kastamonu'dan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangın bölgesine gitmekte olan yangın söndürme helikopterinin yakıt ikmali için Çardak havaalanına iniş yaptığı sırada düştüğü bildirildi.

Validen ilk açıklama

Olay sonrası ilk açıklama Denizli Valisi Ali Fuat Atik'ten geldi. Atik, şunları söyledi:

"İlimiz Çardak İlçesi sınırlarında bugün saat 16.10 sıralarında bir helikopterinin düştüğü bilgisi alınmıştır. Arama kurtarma ekipleri derhal olay yerine sevk edilmiştir. İlk tespitlere göre 1 kişinin ağır yaralı olduğu anlaşılmıştır. Diğer yaralılara sağlık ekiplerimiz müdahale etmektedir. Konu ile ilgili araştırma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

2 ölü, 5 yaralı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"2 Rus, 5 Türk, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı."