Ticaret bakanı Mehmet Muş, o haberin ardından inceleme başlattı

Ticaret bakanı Mehmet Muş, o haberin ardından inceleme başlattı
halktv.com.tr yangını fırsata çeviren firmaların yangına söndürme toplarında yaptığı yüzde 130 artışı ortaya çıkarmıştı. Haberin ardından Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddiaların incelemeye alındığını açıkladı.

Halktv.com.tr yangın ekipmanları üretimi yapan ticari kurumların yangına söndürme toplarında yaptığı yüzde 130'luk artışı gözler önüne sermişti. Haberin ardından sosyal medyadan firmalara büyük tepki gelmişti.

  Ticaret Bakanı Mehmet Muş, tepkilerin ardından konuya ilişkin inceleme başlatacaklarını açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter'dan yaptığı açıklamada, yangın söndürme topu, yangın tüpü, yangın söndürme kıyafetleri gibi ekipmanlarda fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddiaların Bakanlık tarafından incelemeye alındığını belirtti.

'Cezasız kalmayacaktır' 

Muş, "Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır. Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır" dedi.

 

Kaynak:AA