Yangın Saatlerdir Söndürülemiyor!

Yaz sıcaklarının başlamasıyla orman yangınları haberleri de gelmeye başladı. Denizli'nin Babadağ ilçesinde dün başlayan yangın kontrol altına alınamıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar tahliye ediliyor.

Denizli'nin Babadağ ilçesinde dün başlayan ve kontrol altına alınamayan yangın gece saatlerinde de devam etti. Bölgede yaşayan vatandaşlar tahliye ediliyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Dün saat 13.30 civarında başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Gündüz saatlerinde kontrol altına alınamayan yangın, gece saatlerinde de şiddetini sürdürüyor.

Yetkililer, havadan müdahalenin, havanın kararması nedeniyle durdurulduğunu ve yangının devam etmesi durumunda sabah saatlerinde tekrar havadan müdahalenin başlayacağını belirtti. Şu an için yangına karadan müdahale devam ediyor.

denizlide-cikan-yangin.jpg

Babadağ halkı, endişeyle yangının seyrini takip ederken, itfaiye ekipleri ve orman işçileri yangını kontrol altına almak için aralıksız çalışıyor. Yangının çıktığı bölgenin zor arazi koşulları ve rüzgarın yön değiştirmesi, müdahaleyi güçleştiriyor.

Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini ve halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

denizli-babadag.jpg

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Araçları olan bazı vatandaşlar tüm eşyalarını yükleyerek yangın bölgesinden ayrılırken araçları olmayan vatandaşlar ise Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen yolcu otobüsleriyle mahalleden tahliye edildiler. Tahliye edilen vatandaşlar çevre köylere doğru giderken bir kısım vatandaş ise Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirildiler.

denizli-yangin.jpg

HAYVANLAR TELEF OLDU

Yangından hayvanlar da olumsuz etkilendi. Bir keçi sürüsü alevler arasında kalarak telef oldu. Mahalledeki büyük ve küçükbaş hayvanlar ise belediyeler tarafından gönderilen kamyonetlerle güvenli yerlere nakledildi.

BAKAN AÇIKLADI: "YANGIN KONTROL ALTINDA"

Denizli'de çıkan yangının kontrol altına alındığı haberini Bakan Yumaklı verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Denizli Babadağ'da dün başlayan orman yangını ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA