Yandaş şirkete 817 milyonluk ihale: Her projesi zarar

Yandaş şirkete 817 milyonluk ihale: Her projesi zarar
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana Millet Bahçesi ihalesini alan ve inşaatı yarım bırakan şirkete 10 yılda 817 milyon liralık ihale verildiğini belirterek "Saray iktidarı yıllarca bu şirkete yıllarca para akıtmış" dedi.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana Millet Bahçesi ihalesini alan ve konkordato ilan ederek bahçenin inşasını yarım bırakan şirkete 10 yılda kamudan 817 milyon liralık ihale verildiğini belirterek, “Tam 817 milyon liralık ihale verilen, neredeyse her projesinde kamu zararı yaratmış bu şirkete saray iktidarı yıllarca para akıtmış. Yine bu yandaş şirkete 817 milyon lira yetmemiş olacak ki. Konkordato ilan etmiş. Borçlarını ödemek istemiyor” dedi.

92563afc-40dc-4153-8ceb-54cec73ae266-w.jpg

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Adana Millet Bahçesi ihalesini 43 milyon liraya alan Olgun Gür İnşaat’ın konkordato ilan ettikten sonra bahçe inşasını yarım bıraktığını açıkladı. Sümer yaptığı yazılı açıklamada, bu şirketin 10 yılda 817 milyon lira değerinde ihale aldığını belirterek, şunları kaydetti:

“21 Ocak 2022 tarihinde Adana Millet Bahçesi İhalesinin 43 milyon liraya daha önce devleti 11 milyon lira zarara uğratmış bir firmaya verildiğini, bu firmanın aynı zamanda Giresun Millet Bahçesi ihalesini de 28 milyon liraya aldığını hem Adana’da hem Giresun’da işi yarım bırakıp, alandan 5 Milyon değerindeki malzemeleri de alıp kaçtığını daha önce ortaya çıkartmıştık. Millet Bahçesi yapacağız dedikleri şehrin en önemli arazisinin halini görüyorsunuz aylardır tek bir çivi çakılmadı. Alan pislik yuvasına döndü. Bugün Milet Bahçesi ihalesini alan firmayla ilgili bambaşka bir belge daha açıklayacağız. Adana’da, Giresun’da, Erzurum’da kamu ihaleleri aldığı işlerde devleti zarar uğratan, arazilerden malzemeleri alıp kaçan bu yandaş şirkete son 10 yılda tam 817 milyon liralık ihale verilmiş. Yazıklar olsun.

27067f81-8ad8-4517-8f2f-9bb88b86bc32-w.jpg

'Mega proje millet bahçesi çöplük yuvası'

Tam 817 milyon liralık ihale verilen, neredeyse her projesinde kamu zararı yaratmış bu şirkete saray iktidarı yıllarca para akıtmış. Yine bu yandaş şirkete 817 milyon lira yetmemiş olacak ki. Konkordato ilan etmiş. Borçlarını ödemek istemiyor. Mega proje dedikleri ise çöplük yuvası haline döndü. Saray iktidarının tek derdi rant yaratıp yandaşını memnun etmekten öteye gitmiyor.

'Ülkenin kaynakları rant ve yandaşa ayrılıyor'

Bu projeler sadece yandaşı zengin etme projeleridir. Şehirlerin en güzel alanlarını, en güzel yapılarını, rant uğruna katledenlerden, ülkenin kaynaklarını ekonomik krizden çıkmak üzere üretim araçlarına yatırmak yerine betona gömenlerden ilk seçimlerden sonra hukuk önünde mutlaka hesap soracağız.”

Kaynak:ANKA