Yağmura Denizde Yakalandılar

Yağmura Denizde Yakalandılar
Antalya'da kavurucu sıcaklardan bunalanlar kendilerini denize attı. Ancak hava sıcaklığının 10 derece düştüğü kentte yağmur etkili oldu. Vatandaşlar denizde yağmurun keyfini çıkardı.

Antalya, hafta sonunda sıcak havanın etkisiyle yerli ve yabancı turistlerle dolup taşan plajlara ev sahipliği yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Akdeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının 1 hafta boyunca 30 derecenin üzerine çıkacağı uyarısı gerçek oldu ve Antalya'da hava sıcaklığı 44 dereceye kadar yükseldi. Deniz suyu sıcaklığı 24 dereceye ulaşırken, sıcaktan bunalanlar Konyaaltı Sahili'ni doldurdu.

65424.jpg

YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) giren öğrenciler de sınav sonrasında aileleriyle Konyaaltı Sahili'ne gelerek stres attı. Öğrenciler denizin keyfini doyasıya yaşadı.

Ancak saat 14.00 sıralarında başlayan şiddetli yağmur ve rüzgar plajdaki keyfi bozdu. Bazı turistler plaj şemsiyeleriyle kendilerini korurken, bazıları da kıyafet ve havlularıyla yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağmura aldırış etmeyenler ise yüzmenin tadını çıkarmaya devam etti.

1-002.png

Yağmur rağmen denizde yüzmeye devam eden Nihat Özyalçın, "Antalya'da hava şartları anlık değişiyor. Yağmurlu havada yüzmek daha rahat çünkü sıcaktan yanmıyoruz. Dün 45 dereceleri gördük ve çok sıcaktı. Yağmurlu havada yüzmek daha zevkli" dedi.

Kısa süren yağmur yağışı dindikten sonra sahil tekrar kalabalıklaştı. Yağmurun durmasıyla tekrar yüzeceğini belirten Ayşe Çelik ise "Denize yüzmeye geldik ancak yağmura yakalandık. Şu an sığınacak bir yer bulduk. Yağmur durunca tekrar yüzmeyi düşünüyorum. Yağmura aldırış etmeden yüzmeye devam edenler var. Ben durduktan sonra yüzeceğim" diye konuştu.

Kaynak:DHA