Yabancı uyruklulara ikamet için sahte belge hazırlayan 13 kişi yakalandı
İstanbul Emniyeti Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, “göçmen kaçakçılığı” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarına yönelik yürüttüğü çalışmalarda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ikamet izni başvurusunda bulunan bazı kişilerin sahte banka dökümleri ve çeşitli belgelerle müracaatta bulunduğunu tespit etti.
Bunun üzerine sahte belgeleri hazırlayan, temin eden ve düzenleyen kişilerin yakalanmasına yönelik inceleme başlatıldı.

4 ADRESE OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çalışmalar kapsamında dün Fatih ve Ümraniye’de, yabancı uyruklulara danışmanlık hizmeti verdiği belirlenen 4 adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda, 5 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, ikamet ve çalışma izni almak için hazırlanmış sahte belgeler, çok sayıda dijital materyal ile farklı kişi ve kurumlar adına düzenlenmiş tercüme bürosu denklik kaşeleri, eğitim müşavirliği denklik kaşeleri ve eğitim müşaviri kaşeleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından “resmi belgede sahtecilik” ve “göçmen kaçakçılığı” suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek. (DHA)
