Kayseri'yi Karıştıran Taciz İddiasında Şüpheli Tutuklandı!

Kayseri'de Danişmend Gazi Mahallesi’nde yaşayan Suriye uyruklu bir şahıs, yine Suriye uyruklu 5 yaşındaki bir çocuğu istismar etti. Olayın duyulmasıyla Suriyelilerin yoğunlukta olduğu Danişmend Gazi Mahallesi'nde yabancılara ait dükkan ve otomobillere saldırı düzenlendi. 15 polis yaralandı. Olayla ilgili 67 kişi gözaltına alındı. Şüpheli tutuklandı.

Kayseri'de Melikgazi ilçesine bağlı Suriyeli sığınmacıların yoğunlukta olduğu Danişmend Gazi Mahallesi'nde sıcak dakikalar yaşanıyor. Suriye uyruklu bir şahsın, yine 5 yaşındaki bir Suriyeli çocuğa yönelik istismarda bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından Kayseri'de yaşayan binlerce kişi, olayın yaşandığı mahalleye gelerek Suriyelilere ait dükkan ve otomobillere saldırdı.

Çıkan olaylarda 15 polis yaralandı.

Halk Tv muhabiri Ferit Demir'in bölgeden aktardığına göre valilik, saat 14:00'da Kayseri'de olağanüstü güvenlik toplantısı yapacak.

74792-2.jpg
VALİLİK İSTİSMAR İDDİALARINI DOĞRULADI

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada "30.06.2024 tarihinde ilimiz Danişmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde, emniyet birimlerimizde şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizde koruma altına alınmıştır.

Konu tarafımızda titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur" ifadeleri kullanıldı.

74792-3.jpg

TACİZCİNİN AİLESİ MAHALLEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kayseri'de yaşanan olayların ardından 5 yaşındaki çocuğa istismar eden şahısın ailesi mahalleden uzaklaştırıldı. Taciz eden kişinin ailesinin sınır dışı edilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığı öğrenilirken, Kayseri'deki tüm polisler görev başına çağrıldı.

74792-10.jpg


YABANCILARA AİT DÜKKAN VE OTOMOBİLLERE SALDIRILIYOR

Olayın şehirde duyulmasıyla birlikte Suriyelilerin yoğun yaşadığı mahalleye gelen binlerce Kayserili vatandaş, bölgedeki yabancılara ait dükkan ve otomobillere saldırmaya başladı.

Olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve TOMA araçları sevk edilirken, toplanan kalabalığa tazyikli su ile müdahale edildi.

74792-7.jpg

74792-5.jpg

TACİZCİ TUTUKLANDI

Kayseri'de gözaltına alınan Suriyeli şüpheli tutuklandı.

67 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili 67 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:

"Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir.

Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır."