Vurdu, boğdu, yaktı: Cinayetin ardından yıllar boyunca süren tecavüz çıktı

Bursa'da, yalnız yaşadığı evin bodrum katında, Faik Yorgun'un (72) yanmış cesedine ulaşıldı. Otopsisinde, vücudunda yanıklar olan Yorgun'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Kan donduran cinayetin detaylarına ise halktv.com.tr ulaştı.

Bursa Yıldırım Vatan Mahallesi'nde, geçen hafta meydana gelen olayda, 3 katlı binanın bodrum katında yangın çıktı. Büyüyen yangını, itfaiye ekipleri söndürdü. Evde inceleme yapan polis, 2 aydır, burada tek başına yaşayan Faik Yorgun'un yanmış cesedine ulaştı. Savcılık incelemesinin ardından daha önce kebabçıda çalışan Yorgun'un cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Otopsisinde, boynunda kırıklar tespit edilen Yorgun'un, yangın öncesi öldürülmüş olduğu ortaya çıktı.

whatsapp-image-2024-08-08-at-13-59-35-1.jpeg

ADLİ TIP CİNAYET DEDİ BURSA POLİSİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Adli Tıp Kurumu'nun yangından önce öldürülmüş demesinin ardından Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yangında Faik Yorgun'un cep telefonunu incelemeye aldı. Yapılan incelemede Faik Yorgun'un Akdeniz Üniversitesi Makine Teknikerliği 2'nci sınıf öğrencisi Mustafa P'yle görüştüğünü tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro polisleri yaptıkları araştırmada P.'nin olay günü Antalya'dan Bursa'ya geldiğini de belirledi.

whatsapp-image-2024-08-08-at-13-59-36.jpeg

ÖNCE KAFASINA TÜPLE VURDUM SONRA BOĞDUM EVİ ATEŞE VERİP AYRILDIM

P., gözaltına alındı. İfadesinde cinayeti itiraf eden Mustafa P., "Evet ben öldürdüm. Önce kafasına küçük tüple vurdum. Kanlar içerisinde yere düşünce de iple boğarak öldürdüm. Ardından da evi ateşe verip Antalya'ya gittim. Durumu teyzeme anlattım. O da babamı aradı. Sonra Bursa'ya geldim. Babamın yanındayken de yakalandım" dediği öğrenildi.

whatsapp-image-2024-08-08-at-13-59-36-1.jpeg

TÜYLER ÜRPERTEN DETAYLARA HALKTV.COM.TR ULAŞTI

Kan donduran cinayetin detaylarına ise halktv.com.tr ulaştı. Üniversite öğrencisi Mustafa P., "Babamla aynı işyerinde çalışıyordu. Babamın yanına gidip gelirken tanıştım. O zamanlar 15 yaşındaydım. Beni zorlayarak kendisiyle birlikte olmamı sağladı. Sonraki yıllarda da aynı şekilde çağırınca korkudan gidiyordum. Bana 'Resimlerin var. Ailene gösteririm' diyerek tehdit ediyordu. Yaklaşık 7 yıldır hep birlikte oldum. Üniversiteye başladım. Peşimi bırakmıyordu. Oradayken de rahatsız etmeye devam ediyordu. Tehditlerini sürdürüp Bursa'ya gelmemi istiyordu. Hatta aynı tehditlerle benden para da istiyordu. Ben de hesabına gönderiyordum. En son çağırmasında kendimden geçtim. Bursa'ya geldim. Evinde buluştuk. Tekrar kendisiyle birlikte olmamı istedi. O an kafama koymuştum. Yerde bulunan küçüp tüple kafasına vurdum. Sonra iple boğdum. En son da evi ateşe verip olay yerinden ayrılıp Antalya'ya gittim" dediği öğrenildi. P., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:halktv.com.tr