Veterinerler AKP'ye Resti Çekti

Veterinerler AKP'ye Resti Çekti
AKP iktidarının köpek katliamının önünü açacak yasal düzenlemesi ile ilgili veterinerler net konuştu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Melike Baysal, sokak hayvanlarının ötanazi adı altında katledecek kanun teklifine karşı çıktı. Baysal, "Ötanaziyi hiçbir koşulda kabul etmeyeceğiz. Belediyelerde çalışan birçok meslektaşımız bu duruma tepki göstererek istifa etmeyi bile göze aldı" dedi.

"ÖLDÜRMEK BİR YOL DEĞİL"

Baysal, "Önerilen 17 maddelik değişiklikte hayvan refahı, bakımevleri ve kısırlaştırma konularına değinilmiyor. Bu yasa tasarısı, sokakta köpek bırakmama amacını taşıyor. Ancak, popülasyonu azaltmanın yolu öldürmek değil" ifadelerini kullandı.

Baysal, "Ötanazi süreci hafifletmek için kullanılmış bir kavram. Yasa tasarısı, hayvanları toplamayan ve öldürmeyen belediye başkanlarına hapis cezası öngörüyor. Ancak öldürmemek yerine kısırlaştırma ve bakım imkanları artırılmalı" dedi. Ayrıca, 2024 yılı için yeni bir bütçe belirlenmemiş olmasının büyük bir eksiklik olduğunu ekledi.

Baysal, katliama karşı meslektaşlarının istifa edeceğini belirtip şunları dile getirdi:

"Biz ötanaziyi hiçbir koşulda kabul etmeyeceğiz. Elbette burada yerel yönetimlerde çalışan meslektaşlarımız, belediyelerde çalışan meslektaşlarımız söz konusu. Belediyeler hepimizin bildiği gibi siyasi kurumlar. Birçok meslektaşımız istifayı bile göze aldığını bize sözlü olarak bildirdi"