Veli Ağbaba'dan Bayraktar'a yanıt: İBB'den 41 milyon değerinde destek aldınız mı almadınız mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Selçuk Bayraktar'ın başkanı olduğu T3 Vakfı'nın İBB'den 41 milyon değerinde destek aldığı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Selçuk Bayraktar, başkanı olduğu T3 Vakfı'nın İBB'den para aldığı iddiaları hakkında Ağbaba'ya tekzip çağrısında bulunmuş, tezkip gelmezse İBB ile protokolü iptal edecekleri tehdidinde bulunmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bayraktar'ın sözlerine yanıt verdi.

Ağbaba'nın açıklaması şu şekilde:

"TÜGVA'ya 74.3 trilyon, TÜRGEV'e 51.5 trilyon, Ensar'a 28.7 trilyon, okçulara 16,6 trilyon"

"Süreci en başından itibaren açıklıyorum, 31 Mart seçimlerinin ardından 6 Mayıs'a kadar olan kısa sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu tarafından yönetildi. Yeni yönetim tarafından belediye verilerinin yedeklenmesi üzerine AKP geçtiğimiz yıl Nisan ayında mahkemeye başvurarak verilerin yedeklenmesini engellemek istemişti. Ancak biz de o dönemde bunun sebebinin bazı vakıflara, derneklere yapılan yardımların ortaya çıkmasının engellenmesi için yapıldığını belirten küçük bir tweet attık. Tweette yer alan rakamların tamamı İBB'nin hazırladığı raporlara dayandırılmıştı. İBB 56 sayfalık bir rapor hazırlamıştı. Adı STK Sivil Toplum Kuruluşu Okul Yurt Faaliyet Raporu. Tarih 2018. Ensar, TÜGVA, TÜRGEV, T3 gibi yönetim profillerinde  AKP'ye yakın vakıfların İBB olanaklarıyla verilen hizmetler ayrıntılarıyla yer alıyordu. Bu rapordan hareketle T3 vakfına 41.1 trilyon destek verildiği ortaya konulmuştu. TÜGVA'ya 74.3 trilyon, TÜRGEV'e 51.5 trilyon, Ensar'a 28.7 trilyon, okçulara 16,6 trilyon gibi yatırımların yapıldığını söylemiştik. Vay sen misin bunu söyleyen. Nasırlı parmaklarına basılmış gibi  hoplamaya başladılar, bize dava açtılar. İyi ki de açtılar.  Gerçekler mahkeme kayıtlarına da geçiyor. T3'ün İBB'ye 2018 maaliyeti ne kadar? Bu bedeller İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıkladığı veriler, benim uydurduğum veriler değil. 

Bu rakamlar AKP'li Mevlüt Uysal söneminde açıklanan rakamlar bizim açıkladığımız rakamlar değil. Bizim söylediğimiz şey çok net, 2018 yılında İBB'den 41 milyon değerinde destek aldınız mı almadınız mı? Bizim sorumuz bu. 

Benim paylaşımım aynen şöyle: Selçuk Bayraktar'ın mütevelli başkanı olduğu T3 vakfına 41.1 milyon lira destek verilmiş. Benim açıklamamda tehdit hakaret suçlama yok. Benim attığım tweete karşı alçakça iftiralar var. Tehdit var hakaret var, küfür var. Ama bu gerçekleri hazmedemeyip bana iftira atan olmadık hakaret ve tehdit savuranları da kamuoyu vicdanına havale ediyorum.

Kimsenin ürettiğine teknolojisine , sanayisine karşı değildir. Ama kimse dokunulmaz değildir. 

Maskeler nerede diye soranlara maskeler nerede diye soruyorlar, dolar 7,20'yi geçti diyoruz asla başaramayacaksınız diyorlar, işsiz sayısı 8 milyona dayandı diyoruz, ezanı susturamayacaksınız diyorlar. Esnaf bitti tükendi, millet açlıkla karşı karşıya diyoruz kimse darbe yapmayı aklından geçirmesin diyorlar. AKP'nin akıllara durgunluk veren manipülasyon çalışmasından T3 vakfı da esinlenmiş olacak ki biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden destek almışsınız dediğimizde asla teknoloji hamlesi yolundan dönmeyeceğiz diyorlar, biz 41 milyon lira destek raporları var dedikçe asla öğrencilerimizi gençlerimizi yalnız bırakmayacağız diyorlar. 

"Algı operasyonuyla karşı karşıyayız"

Algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Bu algı operasyonunu maalesef parlamentoda yüz yüze baktığımız insanlar yapıyor, maalesef koca koca milletvekilleri yapıyor ve maalesef birileri milletvekillerini tehdit ederek bir trol başı bir meczup diyor ki Veli Ağbaba ile ilgili tweet atmazsanız sizi listeleyeceğim diyor. Maalesef o milletvekilleri açısından utanç verici arkadaşlar. Beni savunma sanayine teknolojiye karşı çıkıyor gibi gösteremezsiniz ey trol ordusu. Size İHA size SİHA yapmayın diyen mi var? Terörle mücadelenin kahramanları, savunma sanayinin kahramanları, milli gemi projesini yapanlar en iyi askeri pilotlar kumpaslarla ceza evine atıldığında onların yanında biz vardık. Bize böyle bir iftira atmak hiçbir vicdana sığmaz, sığamaz. Karşınızdaki bir milletvekili doğruları söylemeye devam edecek.

Bunları ben söylemiyorum, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal söylüyor, eğer bu belgeler gerçek değilse 41 trilyon nereye gitti bu araştırılsın. 

İlgili Haberler
Etiketler :