Ağbaba, Bayraktar'a 'hesap ver' dedi; Bayraktar, İmamoğlu'na 'feshedeceğiz' dedi

Ağbaba, Bayraktar'a 'hesap ver' dedi; Bayraktar, İmamoğlu'na 'feshedeceğiz' dedi
Selçuk Bayraktar, başkanı olduğu T3 Vakfı'nın İBB'den para aldığı iddialarına tepki gösterdi. Ağbaba'ya tekzip çağrısında bulunan Bayraktar, tezkip gelmezse İBB ile protokolü iptal edecekleri tehdidinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın damadı Bayraktar'a soru yöneltti.

Veli Ağbaba şunları söyledi:

"Mahkemedeki savunmanız nakit bağış almadığınız yönünde.Bizim zaten nakit para ya da bağış iddiamız yok; T3'e 41 trilyon liralık destek verildiğini söylüyoruz. İBB'nin dosyaya gönderdiği bu protokol mü yalan?

Yoksa sümen altı edilen faaliyet raporunu doğrulayan bu inceleme raporu mu yalan? İBB'nin dosyaya gönderdiği bu raporda her bir vakıf için ne kadar harcama yapıldığı kalem kalem yazılı. İBB'nin kaynakları bir tek aile vakıf ve şirketleri için mi vardı; önce bunun hesabını ver!"

Selçuk Bayraktar ise Ağbaba'nın sözleri üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenerek CHP'li Ağbaba'nın ifadelerinin tekzip edilmemesi halinde DENEYAP Projesinin protokolünün T3 Vakfı tarafından fes edileceğini açıkladı.

Kimseden bağış ve yer devir veya tahsis alınmadığını ileri süren Bayraktar, “Bize aktarılan bir kuruş varsa, hukuksuzluk varsa neden hala kapatmadınız? İBB neden bu hizmetlerin reklamını her mecrada yapmaya devam ediyor?” sorularını yöneltti. Bayraktar, İmamoğlu'nun Twitter paylaşımına "Gururla reklamını yaptığınız Deneyap Teknoloji Atölyeleri üzerinden T3 Vakfı’na partinizin vekili Veli Ağbaba tarafından ahlaksızca iftira atılıyor. Sayın Ekrem İmamoğlu, ya siz bu iftiraları tekzip edin, ya biz İBB ile devam eden DENEYAP işbirliği protokolünü feshedelim" ifadeleri ile cevap verdi.

Selçuk Bayraktar, ayrıca mahkeme kararını da paylaşarak T3 Vakfı ile İBB arasındaki protokolden kaynaklı herhangi bir ödeme yapılmadığını ifade etti.

Veli Ağbaba yanıt verdi

Bayraktar'ın yazdıklarına yanıt veren CHP'li Veli Ağbaba, "Nakit para iddiasında olan yok; ama hala “Para almadık.” diyorlar. Teftiş raporunu paylaşıyoruz; utanmıyorlar. “Destek verilecek bir tek yandaş vakıflar mı vardı?” diyoruz; trollerini üzerimize salıyorlar. Para almayan vakıf için İBB'nin hangi destekleri verdiği ortada.

İşte T3'ün, İBB'ye 2018 maliyeti:

  • Bakım-Onarım&Tadilat: 21.345.000,00TL
  • Tefrişat:6.893.415,89TL,
  • Ulaşım:855.544,00TL,
  • Yeme içme:2.862.467,00TL,
  • Personel desteği:5.317.226,65TL
  • Tanıtım-Medya:35.000,00TL
  • Deneyap Proje (İhale Bedeli): 5.021.383,00TL

Toplayın bakalım troller!" dedi.

Veli Ağbaba, aynı zamanda DENEYAP Atölyeleri ve T3 Vakfı'nın hizmet ve maliyet tablolarını paylaştı.

Resim

Resim

Etiketler :