Vatandaştan Su Nöbeti!

Vatandaştan Su Nöbeti!
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşanan su kesintileri vatandaşı bıktırdı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar su gelir diye nöbet tutmaya başladı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'nde vatandaşlar yaşadıkları su sıkıntısına tepki gösterdi.

Emekli imam Ali Zeybek şunları söyledi:

"Su hayattır, su temizliktir, su imandır. İmandan sonra su gelir. Su olmazsa temizlik olmaz ama 2018 yılından bu yana gerçekten bu mahalle susuz. Ben su parası yatırmaya gittiğim zaman belediyeye aynen şunu diyorum görevliye. Diyorum ki; kardeşim ben su parası yatırıyorum ama bu yatırdığım paranın üçte ikisi hava parası ben bunu helal etmiyorum. Hala da etmiyorum. Şu an 37 derece sıcaklık herkes ter, toz kir içinde, pas içinde çamaşırlarımızı yıkayacak su bulamıyoruz Kimse kusura bakmasın. Eğer ki bir görev yapılacaksa Allah rızası için yapılsın. Ben gerçekten bu söylemiş olduğum sözleri söylemekten de utanıyorum şu an. Susuz bir memleket olur mu ya? Hele özellikle Kadirli gibi bir yerde bu suya kim bakıyorsa, kim yapıyorsa yediden yetmişine yani görevlerin yediden yetmişine diyorum ki Allah rızası için bizim suyumuzu verin."

14dfa928-20f7-425c-9e77-15aa4b894bff.jpg

"KIŞIN BULANIK SU, ÇAMUR AKIYOR"

Hürü Bal ise "Yavrum bizim suyumuz yok. Bizim çamaşırımız üç günden beri makinede bekliyor. Arabası olan gidip su getiriyor. Olmayan öyle duruyor. Biz ne yapacağız? Bize de bir yol gösterin" dedi.

Fabrika işçisi Şahin Kösece "Fabrikada çalışıyorum. Her gün su yok. 2018'ten beri aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Su gelse dahi iki üç saat geliyor o da enerjiye de çıkmıyor zaten. Kışın bulanık su, çamur akıyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Belediyeye gidiyoruz hiçbir çözüm yok. Şu anda dün saat dörtten beri su yok. Saat on oldu hala su yok. Tuvalete gidemiyoruz, banyo yapamıyoruz. Ne yapacağız? Çocuklar hastalanıyor pislikten. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden bir çözüm bekliyorum" diye konuştu.

"SU GELECEK Mİ DİYE NÖBET BEKLİYORUZ"

Tarla işçisi Bektaş Boz "Ben tarla işçisiyim yevmiye işe geliyorum. Evime geliyorum ne ba yapabiliyorum,ne çoluğu çocuğumu yıkandırabiliyorum ne de doğru dürüst su içebiliyorum. Suyumuzu açıyoruz su gelecek mi diye nöbet bekliyoruz suyun başında açıyoruz böyle suya bakıyoruz. Su yerine hava geliyor açıyorum patırdıyor sadece" dedi.

Kaynak:ANKA

Etiketler :