Van'da gözaltına alınan belediye eşbaşkanları hakkında tutuklama talebi

Van'da gözaltına alınan belediye eşbaşkanları hakkında tutuklama talebi
HDP’li Muradiye, Özalp ve Başkale belediyesi eş başkanları savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltında bulunan HDP’li Muradiye, Özalp ve Başkale belediyesi eşbaşkanları savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı göre, Van'da 6 Aralık'ta düzenlenen ev baskınlarında "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar'ın savcılık ifadeleri sona erdi.

İfade işlemleri tamamlanan eşbaşkanlar, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

3 belediyeye kayyum atandı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'terör' soruşturması kapsamında Başkale ilçesinin HDPli Belediye Başkanı Erkan Acar, Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç ve Muradiye İlçesi Belediye Başkanı Yılmaz Şalan evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı kararınca, Başkale Kaymakamı Asım Solak Başkale Belediye Başkan Vekili, Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik Özalp Belediye Başkan Vekili, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar ise Muradiye Belediye'sine kayyum olarak atandı.

65 belediyeden 27'sine kayyum

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Son kayyum atamalarıyla partinin 3'ü büyükşehir 25 ilçe ve 2 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

Atanan kayyumlarla HDP'nin Van'da belediyesi kalmadı

Atanan son kayyumlarla birlikte HDP’nin Van’da belediye başkanlığı kalmadı. Kentte üç belediye başkanlığı da, adayların KHK’li olduğu gerekçesiyle HDP’den alınmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :