Vali Yerlikaya açıkladı: İstanbul'da yeni kar tedbirleri

Vali Yerlikaya açıkladı: İstanbul'da yeni kar tedbirleri
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle alınan yeni tedbirleri açıkladı. Buna göre, İstanbul'da güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personeller 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılacak. Üniversitelerde 31 Ocak Pazartesi gününe kadar eğitime ara verilecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz kış şartları nedeniyle aldıkları yeni tedbirleri açıkladı. Alınan kararlara göre, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personel 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamileler 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılacak.

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışları 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00’a kadar durdurulacak. Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, şehre girişi ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanacak.

Üniversite rektörleriyle yapılan istişareler doğrultusunda İstanbul'da yükseköğrenime de ara verilmesi kararı verildi. Buna göre, İstanbul’daki üniversiteler 31 Ocak Pazartesi gününe kadar eğitime ara verecek.

Öte yandan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde de 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilecek.