Vaka sayıları arttı

Vaka sayıları arttı
Son 24 saatte 24 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Koca'nın açıklamaları şöyle: 

Koronavirüsün oldukça zor, pek çok bilinmezi beraberinde getirdiği bir dönemini aştığımız konusunda bir iyimserlik içindeyiz.

Kontrollü sosyal hayatın şartlarını yerine getirirsek daha kaliteli bir hayat yaşarız.

Tedbire daha az ihtiyaç duyulacak dönemi, şimdi uyguladığımız tedbirlerle hazırlıyoruz.

Mevcut şartlarda büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlar, virüse karşı halen risk grubundadır.

Mücadelenin büyük bir kısmını büyüklerimiz için verdik. Aynı hassasiyeti koruyalım. 

Bir ortamda 3 kişi maske takıyor ama bir kişi takmıyorsa, hepimiz risk alıyoruz demektir.

Sınava uygun şartlar için elimizden geleni yaptık. Hepimiz duygularınızı anlıyoruz. Salgın söz konusu olduğunda 1-2 ayı önceden görmek zordur. Sınavın ertelenmesi durumunda risk daha büyük olabilirdi. Sınavın şimdi yapılması doğru görünmektedir.

Şu an ikinci dalgayı yaşamıyoruz, birinci dalganın etkisi devam ediyor.

Hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 71'den 74'e çıktı.

Antikor testleri için toplam 153 bin kişi taranıyor. 118 bin kişi içerisinde pozitif bulduğumuz oran binde 2.8. Son derece düşük. Toplumun bağışıklığı yüzde 1'in altında. 

Aşı bulunmadığı sürece toplum bağışıklığının oluşmayacağını görmüş olduk. Maske ve mesafe koruyor. 

Bu sınavın yapılması için alınması gerek önemli tedbirleri Bilim Kurulu'muz rehber olarak yayımladı ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdi. Alınması gereken bütün tedbirler alındı. Sorun olarak görülen; özellikle okul önlerinde velilerimizin mesafe hassasiyetine uymakta sorun yaşıyor. Yapılması gereken mümkün mertebe lise son sınıfta olan öğrencilerimiz imtihan salonuna gelirken toplu taşıma araçlarıyla yalnız gelmesi. Eğer yanlarında birilerinin gelmesi gerekiyorsa hiç değilse bir kişi olsun. Okulun hiç olmazsa 50-60 metre mesafe geriden beklemeli. Araçla gelenlerin de araçlardan inmemesi gerekir. 50-60 metre mesafede öğrencileri indirerek yürüyerek gelmelerini sağlarlarsa hepimizi üzen o görüntüleri yaşamayız.

24 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük koronavirüs tablosunu da açıkladı. Son 24 saatte 53 bin test yapıldı. Vaka sayısı bin 492'e yükseldi. 24 kişi hayatını kaybetti.