Uzungöl buz tuttu

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl kar yağışıyla beyaza bürünürken, göl yüzeyi tamamen buz tuttu.

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, kar yağışıyla beyaza büründü. Çam ağaçlarının beyaz örtüyle kaplandığı Uzungöl'de, güzel manzaralar ortaya çıktı. Göl yüzeyi, kısmen buz tuttu.

uzungolde-beyaz-guzellik-6067-dhaphoto13.jpg

Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden 1250 metre yükseklikte yer alan, doğal güzelliğiyle Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğa harikası turizm merkezi Uzungöl, 10 gündür aralıklarla süren kar yağışıyla beyaza büründü. Uzungöl, gölü besleyen dere ve çevresiyle güzel manzaralar oluştu. Otantik mimarisi, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsünün bir arada bulunduğu Uzungöl'de, göl çevresinde kar kalınlığı 50 santimetre, yükseklerde ise 1 metreye ulaştı. Kar yağışının sürdüğü turizm merkezinde, karın ve doğanın keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçilerini ağırlanıyor. Bölgede özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle göl yüzeyi de kısmen buz tuttu.

uzungolde-beyaz-guzellik-6067-dhaphoto15.jpg

'Son 5 yılın en yoğun karı'

Turizm işletmecisi Mustafa Akyüz, "Son 5 yılın en yoğun karı yağdı. Yazın bambaşka güzelliğe sahip Uzungöl, kışın ayrı bir güzel. Kar yağışının ardından güneşin açması ile birlikte ziyaretçiler gelmeye başladı Uzungöl’e. Karın tadını çıkarmak isteyenler bu güzel manzarada vakit geçirmek isteyenler oldukça rağbet gösteriyorlar. Soğuk hava ile birlikte gölün yüzeyi de buz tuttu. Nadir görülen olaylardan bir tanesi. Birçok insan donan gölün etrafında fotoğraf çektiriyor” dedi.

Kaynak:DHA