Usta gazeteciden çarpıcı uyarı: "Sarıgül'e verilecek her oy..."

Usta gazeteciden çarpıcı uyarı: "Sarıgül'e verilecek her oy..."
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, yerel seçimlerde Şişli'nin İstanbul'a etkisini yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, yerel seçimlerde Şişli'nin İstanbul'a etkisini yazdı. Turan, "Şişli'de Sarıgül'e oy verecek olanlar, Büyükşehir için de İmamoğlu'na oy verebilir. Seçimin anahtarı belki de Şişli halkı olacak " dedi.  Turan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bazı CHP'lilerde derin bir endişe var:

"CHP'den istifa edip Şişli'den DSP adayı olan Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi etkiler mi?" Sarıgül'ün oy potansiyeli malum. Şişli'de büyük bir seçmen kitlesinin onu desteklediği biliniyor. Sarıgül'e oy verecek Şişli'li seçmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı İmamoğlu'na mu yoksa DSP adayı Muammer Aydın'a mı oy verecek?

***

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a "Sarıgül'ün gönlünü alıp CHP'de kalmasını sağlayamaz mıydınız?" diye sordum. Özkan: "Sarıgül'ün ayrılmasını biz istemedik. Ona Eyüp Belediye Başkanlığı adaylığını teklif ettik, kabul etmedi, istifa etti" dedi.

Deneyimli siyaset adamı Orman eski Bakanı Hasan Ekinci:

"CHP yönetimi Sarıgül'ü kırmamalıydı. Bir çift güzel  sözle gönlü alınabilirdi. Ben rahmetli Demirel'in seçim işlerini yürütürdüm. Demirel ban çok güvenir, seçimlerde hep bana görev verirdi. Ben CHP yöneticisi olsam Sarıgül'ü elden kaçırmazdım" dedi.

***

Şişli büyük ilçe... Birçok kişide "CHP Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıgül'ün desteğiyle seçimi rahat kazanabilirdi, şimdi işi zor" düşüncesi hakim.

Fakat Şişli halkı akıllıdır, sağduyuludur, AKP'yi istemez.

Şişli'de Sarıgül'e oy verecek olanlar, Büyükşehir için de İmamoğlu'na oy verebilir. Seçimin anahtarı belki de Şişli halkı olacak. "

Etiketler :