Üsküdar'daki Çatışmaya İsrail Basınından Tuhaf Haber

Üsküdar'daki Çatışmaya İsrail Basınından Tuhaf Haber
İstanbul Üsküdar'da dün akşam yaşanan çatışmada 3 kişi ölmüştü. İsrail Basını olayla ilgili İsrailli Arapların da olaya karıştığına dair bilgilerin olduğunu yazdı. Ancak İstanbul Emniyeti söz konusu iddiaları halktv.com.tr'ye yalanladı. Emniyet olaya karışanların tamamının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu açıkladı.

Üsküdar’da bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmada üç kişi ölmüş beş kişi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında 12 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İsrail basının önemli kurumlarından olan The Jerusalem Post'ta yer alan haberlere göre dün akşam Üsküdar'da meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili olarak İsrail Dışişleri Bakanlığı ve yerel polis, İsrailli Arapların olaya karıştığı yönündeki çeşitli raporları incelemeye aldı.

Konunun İsrail ile bir bağlantısının olup olmadığı merak edilirken İstanbul Emniyeti söz konusu iddiaları halktv.com.tr'ye yalanladı. "Konunun İsrail ile bir alakası yok" diyen yetkililer, "Olaya karışanların tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üsküdar'da daha önceden husumetli iki grup arasında çocukların yaşadığı son kavga üzerine barış buluşması düzenlendi. Yaklaşık 40 kişilik iki grubun barış buluşmasında karşılıklı silahlar konuşunca ilk gruptan Tamer Kazan, Okan Güner ile ikinci gruptan Veli Hakan Karataş hayatını kaybetti. 5 kişi ise yaralandı.