Üsküdar-Çekmeköy metrosuna 1.60'dan kısalar binmesin! Çünkü...

Üsküdar-Çekmeköy metrosuna 1.60'dan kısalar binmesin! Çünkü...
Üsküdar-Çekmeköy metro hattı açıldı ancak 5 yıldır yapımı süren metro kullanıma tam hazır olmadan halka açıldı. Son durağı Çekmeköy değil, Ümraniye olan metroda ayakta duran yolcular için de tutamak yapılmadığı göze çarptı.

Ayşegül Kasap | ÖZEL HABER

Temeli 2012 yılında atılan Üsküdar-Çekmeköy Metro hattı 5 yıl sonra sorunlarla birlikte hizmete açıldı. Proje yapımı uzun sürmesine rağmen bazı temel gereksinimlerin karşılanmaması vatandaşı zor durumda bırakıyor...

METRODA YOLCULAR İÇİN TUTAMAKLAR YAPILMAMIŞ!

Bunlardan basit örneği, yolcu tutamaçları. Üsküdar-Çekmeköy metro hattında ayakta duran yolcuların tutunabilmesi için tutamaçlar henüz bulunmuyor. Kısa boylu yolcuların ayakta durmakta zorluk çektiği metroda, durma ve kalkma anlarında düşmeler sıklıkla yaşanıyor.

Tutamaç eksikliğine kendi yöntemleriyle çözüm bulan yaşlı bir teyze, düşmeden ayakta durabilmek için şalını üstündeki demirlerden sarkıtarak tutundu.

İŞTE VATANDAŞIN BULDUĞU ÇÖZÜM!

üsküdar-çekmeköy metrosu

Yolcuların yaşadığı bu zorluk akıllara, İstanbul'da yaşanan sel felaketi sırasında bir hava tahmin uzmanının "1.60'dan kısalar dışarı çıkmasın" şeklindeki trajikomik yorumunu getirdi.

METRO ÇEKMEKÖY'E KADAR GİTMİYOR

Son 2 yıldır her özel bayram tatillerinde açılacağı duyurulan ancak bir türlü açılmayan Üsküdar-Çekmeköy metro hattı, halkın yoğun tepkilerinden sonra geçen hafta Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Ancak temel atıldığından bu yana üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen metro güzergahı tamamlanmadı. Metro şimdilik sadece Ümraniye Yamanevler durağına kadar gidiyor.

METRODA TEKNİK ARIZA

Sürücüsüz metroda sık sık teknik arızalarda yaşanıyor. Metro vagonu duraklarda durup yolcu aldıktan sonra uzun bir müddet hareket etmiyor. Kapıları kapandıktan sonra 5-6 dakika bekleyen metro vagonunun kapıları tekrar açılıp kapandıktan sonra hareket ediyor. Ara ara yaşanan bu arıza yolcularda kimi vatandaşlarda paniğe neden olurken, kimileri de arıza olduğunu düşünerek inmeye yöneliyor.

Etiketler :