Uraz Bebeğin ve Ablası Karya'nın Ölümüyle İlgili Olarak İlaçlama Firması Sahibinin 15 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Bodrum ilçesindeki trajik olayda, İnci Sandık ve oğlu Sezai Talha hastaneye kaldırılmış, ancak emzirdiği 6 aylık bebeği Uraz ile kızı Karya'nın hayatını kaybetmişti. Evlerini haşerelerden korumak için ilaçlatan ve ilaçlama şirketinin sahibi olan Halil Kahraman, suçlanıyor.

İddianameye göre, Kahraman'ın evin yatak odasına bıraktığı tarım ilacı tabletleri havayla temas edince gaz yayıldı ve evdekiler etkilendi. Kahraman'ın ilaçlama sonrası evde kalınmaması gerektiği konusunda uyarı yapmadığı belirtiliyor.

Bu acı olayı Ortakent Mahallesi'nde yaşayan İnci Sandık ve çocukları yaşadı. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan aile üyelerinden Uraz maalesef kurtarılamadı, Karya ise Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilirken hayatını kaybetti. İnci Sandık ve oğlu Sezai Talha ise tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Olayın ardından yapılan incelemede evin, 'buğday biti' olarak bilinen tarım ilacıyla ilaçlandığı ortaya çıktı. İddianameye göre, Kahraman'ın evi ilaçlamasının ardından evde kalınmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunmadığı vurgulanıyor.

İddianamede, Kahraman'ın 12 Mayıs 2023 tarihinde evi ilaçladığı, ancak başarısız olduğunu düşünerek 18 Mayıs'ta tekrar ilaçlama yapmak için eve geldiği belirtiliyor. Ancak bu kez de, ilaçlama sonrası evde kalınmaması gerektiği konusunda uyarma yapılmadığına dikkat çekiliyor. Bu durumun, evdeki trajedinin yaşanmasında etkili olduğu ifade ediliyor.

İddianamede, aynı zamanda sağlık çalışanları hakkında da bir şikayet olduğu ve Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu'nun bu konuda bir soruşturma başlattığı bilgisi yer alıyor.

Etiketler :