Ünlülerle İlgili Karar Verildi: Artık Oynamayacaklar!

Ünlülerle İlgili Karar Verildi: Artık Oynamayacaklar!
Sağlık Bakanlığı yeni düzenlemesi ünlüleri de kapsıyor. Buna göre yeni düzenlemeyle birlikte ürün tanıtımlarında ünlüler oynayamayacak. Ürünün kendisi ile doğrudan ilgisi olmayan ifade ve görüntü kullanılmayacak.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), beşeri tıbbi ürünlerin ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtım faaliyetlerine ilişkin yeni bir düzenleme getirdi. Bu düzenleme ile birlikte, bazı önemli değişiklikler de gündeme geldi.

ÜRÜN TANITIM TEMSİLCİLERİ SINIRLANDIRILIYOR

Tıbbi ürün tanıtım temsilcileri, doktorlar, eczacılar ve diş hekimleri gibi ilgili sağlık meslek mensuplarına dışında herhangi bir sağlık meslek mensuplarına ürün ve benzerlerini tanıtamayacak, tanıtım malzemesi ve materyali veremeyecek.

nluler.jpg

YANILTICI BİLGİLER YASAKLANIYOR

Ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz yönde teşvik edecek veya beklenmeyen riskli durumlara neden olabilecek yanıltıcı, abartılı ya da doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler yer alamayacak.

Tanıtımlarda ilgi çekici ve ürünün kendisi ile doğrudan ilgisi olmayan ifade ve görüntü kullanılmayacak.

3.jpg

ÜNLÜ KİŞİLER REKLAMDA OYNAYAMAYACAK

Ürün tanıtımlarında ünlü kişiler kullanılamayacak ve sağlık mensupları izin almadan tanıtımlarda rol alamayacak.

Bu yeni düzenlemenin amacı, hastalara doğru ve tarafsız bilgi sunulmasını sağlamak ve tıbbi ürünlerin bilinçsiz kullanımı nedeniyle oluşabilecek riskleri önlemek.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :