Üniversiteli Melek sadece 3 gün önce organlarını bağışlamıştı…

Üniversiteli Melek sadece 3 gün önce organlarını bağışlamıştı…
Yalova-Bursa karayolunda otomobille çarpışan motosiklette bulunan ve kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş yaşam mücadelesini kaybetti. Melek’in kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı.

Üniversite öğrencisi Melek Karakaş (21), Yalova-Bursa karayolunda meydana gelen bir trafik kazasında ağır yaralandı ve hastanedeki tedavi sürecinin ardından 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan üç gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları, birçok hastaya umut olacak.

melek.jpeg

Kaza, 12 Nisan'da Yalova-Bursa Karayolu, Kirazlı Sanayi Sitesi kavşağı mevkisinde gerçekleşti. Motosiklet sürücüsü Ziya Önder'in idaresindeki motosiklet, aynı yönde seyreden R.A. yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Kazada Ziya Önder ve motosiklette yolcu olarak bulunan Melek Karakaş yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ziya Önder'in tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilirken, Melek Karakaş ağır yaralarına rağmen 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

kaza2.webp

Melek Karakaş'ın kazadan üç gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine, Melek'in organlarının doku ve kan grubu belirlenecek hastalara nakli için girişimler başlatıldı.

Genç kızın vefatının ardından, kaza sonrası serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücülerinin yeniden ifade vermeleri için adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.