Uludere'yi kim karartıyor?
Uludere katliamında 34 kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden 6 yıl geçti. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, katliamın 6. yıldönümünde olayın üzerinin kapatıldığını söyledi. Olaya ilişkin adli ya da idari hiçbir işlem yapılmadığını söyleyen Gök, "İçişleri Bakanı'nı hangi MİT'çi aradı?" sorusunu yöneltti.
ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT VERDİ
Tartışılan KHK'larla ilgili değerlendirme de yapan Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki "668 sayılı KHK ile resmi muafiyet getirdik, kimsenin sesi çıkmadı "sözlerine yanıt verdi ve CHP'nin Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuruları hatırlattı.
Gök, AYM'ye seslendi ve derhal bu başvuruları değerlendirin ve karara bağlayın, dedi.
NE OLMUŞTU?
Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) köyünden kaçakçılık için Irak'a geçmeye çalışan 17’si çocuk 34 kişi, 28 Aralık tarihinde hayatını kaybetmişti.