Üç gazeteci özgür

Üç gazeteci özgür
MİT mensubunu ifşa suçlamasıyla 4 ay boyunca cezaevinde tutulan 6 gazeteciden Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser mahkemenin verdiği tahliye kararı sonrası serbest bırakıldı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesinin kimlik bilgilerini kullanmadan haberleştirilmesi üzerine Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ferhat Çelik ile Gazeteciler Murat Ağırel ve Hülya Kılınç tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bugün görülen ilk duruşma sonrası Terkoğlu, Çelik ve Keser hakkında tahliye kararı çıkarken; Ağırel, Kılınç ve Pehlivan'ın tutukluluklarının devamına karar verildi.

Üç gazeteci özgür

Tahliye kararının ardından üç gazeteci saat 01.35 civarında Karbey Dinlenme Tesislerinden serbest bırakıldı.

Tutukluluğu devam eden üç gazeteci, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Bir sonraki duruşma ise 9 Eylül'de görülecek.

Barış Terkoğlu: Kaldığımız yerden, bıraktığımız gibi devam edeceğiz

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bu dava daha öncekiler gibi bizi susturmak, kalemimizi kırmak içindi. Biz gazeteciliğe, yazmaya, araştırmaya devam edeceğiz. Kaldığımız yerden, bıraktığımız gibi devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Video: halktv.com.tr

Ferhat Çelik: 'Gazetecilik nasıl yapılmalıdır'ı anlattık

Ferhat Çelik ise gördükleri desteğin kendilerine içeride büyük bir enerji verdiğini ifade etti. Çelik tahliyesinin ardından, "Haberlerimizin altını çize çize okuduk. Bunun bir suç davası olmadığını, tamamen siyasi saiklerle yürütülen bir dava olduğunu anlattık. 'Gazetecilik nasıl yapılmalıdır'ı anlatmaya çalıştık. Çok ciddi bir destek gördük. Her mektup her köşe yazısı her küçük selam bile çok ciddi bir enerji verdi." ifadelerini kullandı.

Etiketler :