Eksik adalet: Gazetecilerin yargılandığı davada 3 tahliye

Eksik adalet: Gazetecilerin yargılandığı davada 3 tahliye
6 gazeteci tutuklu yargılanıyordu. Davada Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik tahliye edildi. Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutukluluğunun devamına karar verildi. Sonraki duruşma 9 Eylül'de görülecek.

MİT Kanunu kapsamında 4 aydır tutuklu olan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Aydın Keser, Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Ferhat Çelik'in yargılandığı davanın duruşmasında karar çıktı. 

Davada Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik tahliye edildi. Mahkeme, gazeteciler hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. Duruşma 9 Eylül'de devam edecek.

Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutukluluğuna devam kararı verildi.

Eminağaoğlu: Ankara'daki direniş bu davada üç tahliye getirdi

Gazeteci Erk Acarer'in avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin önünde duruşma sonrası yaptığı açıklamada 'Savunma Yürüyüşü' eylemine dikkat çekti.

Eminağaoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu davada 3 tane tahliye kararı verilmesi bir şeylerin iyiye gittiği şeklinde yorumlanmasın. Bir şeyler kötüye gidiyor anlamında da değil. Ankara'da Savunma Susturulamaz eylemi yapıldı. O direniş bu davada 3 tahliye getirdi."

Tahliye kararı verilen gazeteciler saat 01.00'de bırakılacak

Haklarında tahliye kararı verilen gazeteciler Barış Terkoğlu, Fatih Çelik ve Aydın Keser'in saat 01.00 civarında Karbey Dinlenme Tesislerinden bırakılacağı öğrenildi.

 

Etiketler :