TUSAŞ’a terör saldırısını PKK üstlendi

TUSAŞ’a terör saldırısını PKK üstlendi
Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını terör örgütü PKK’nın kolu HPG üstlendi.

Ankara’da TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerini hedef alan ve 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin ise yaralandığı terör saldırısını terör örgütü PKK bağlantılı HPG üstlendi.

Terör örgütü tarafından yapılan açıklamada, "eylemin Türkiye’de son ayda tartışılan siyasal gündemle bir ilişkisinin olmadığı ve uzun bir süre önce planlanıp uygulandığı" ileri sürüldü. Söz konusu açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin “Asya Ali” kod adlı İzmir doğumlu Mine Sevjin Alçiçek ile “Rojger Helin” kod adlı Şırnak doğumlu Ali Örek oldukları kaydedildi.

teror.webp

ERDOĞAN: SURİYE'DEN BİR SIZMA HAREKETİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gerçekleştirilen terör saldırısında etkisiz hale getirilen 2 teröristin kimliğinin belirlendiğini ifade ederek "Her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti" ifadesini kaydetmişti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, bugün TUSAŞ saldırısına ilişkin Rusya dönüşü uçakta gazetecilere gerçekleştirdiği açıklamada "Bu terör saldırısının Suriye'den bir sızma hareketi şeklinde gelişmiş olduğunu özellikle öğrenmiş bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

bu.webp

İSMAİL SAYMAZ: SANIRSIN SİVİL KATLEDEN PKK DEĞİL

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, X hesabından terör örgütü PKK'nın açıklamasına şöyle tepki gösterdi:

  • "TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi.
  • Terör örgütü tarafından yapılan açıklamada “Hareketimiz ve ona bağlı güçler, asla sivilleri hedeflemez” deniyor.
  • Sanırsın Kızılay’da, Merasim Sokak’ta, Dolmabahçe’de ve daha nice yerde canlı bombalarla sivil katleden PKK değil, Tamil Kaplanlarıydı.
  • Taksiciyi öldürüp bagaja koyan, eşinin gönderdiği çiçeği almak için kapıya gelmiş kadını vuran PKK, bu saldırıyı üstlendiği açıklamasında, “Asla sivilleri hedef almayız” diyor, iyi mi!"

screenshot-2024-10-25-at-12-47-04-1-ismail-saymaz-ismailsaymaz-x.png

NE OLMUŞTU?

23 Ekim günü Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) gasp ettikleri bir taksiyle gelen iki terörist tarafından gerçekleştirilen saldırıda, beş kişi şehit olmuş, 22 kişi de yaralanmıştı.

Terör saldırısında TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan’ın şehit olduğu açıklanmıştı.

terorist.webp

terorist2.webp

Kaynak:ANKA Haber Ajansı