Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri Belli Oldu: Listenin İlk 10 Kenti Bakın Hangileri Çıktı

Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri Belli Oldu: Listenin İlk 10 Kenti Bakın Hangileri Çıktı
Forbes'un Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri listesinde zirvede İstanbul yer alıyor. İstanbul'u Ankara ve İzmir takip ediyor. Listede genel yaşam kalitesi, altyapı, ekonomik olanaklar ve sosyal yaşam gibi kriterler göz önüne alındı.

Türkiye'nin en yaşanabilir şehri, Forbes'un yayınladığı listede İstanbul olarak belirlendi. Listede İstanbul'u Ankara takip etti.

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. Listenin zirvesinde Türkiye'nin en büyük metropollerinden İstanbul yer alırken, Ankara ve İzmir sıralamada hemen arkasından geldi. Forbes'un değerlendirmesinde, şehirlerin genel yaşam kalitesi, altyapı, ekonomik olanaklar ve sosyal yaşam gibi kriterler dikkate alındı.

İstanbul, 68,9 puanla birinci sırada yer alırken, Ankara 66,1 puanla ikinci, İzmir ise 62,3 puanla üçüncü oldu. Listenin dördüncü sırasında Tekirdağ, beşinci sırada Kocaeli yer aldı. Antalya, Yalova, Bursa, Eskişehir ve Trabzon da sırasıyla altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu sıralarda yer aldı.

Etiketler :