Türkiye'den İngiltere'ye gönderilen 400 bin maske 'kullanışsız' çıktı

Türkiye'den İngiltere'ye gönderilen 400 bin maske 'kullanışsız' çıktı
Türkiye'nin yardım amaçlı İngiltere'ye gönderdiği 400 bin tıbbi maske, 'kullanıma uygun olmadığı' gerekçesiyle dağıtılmayacak.

halktv.com.tr Dış Haberler

Türkiye'den İngiltere'ye Covid-19 salgını nedeniyle kullanılmak üzere gönderilen 400 bin tıbbi maske, kullanıma uygun olmadığı gerekçesiyle dağıtılmayacak.

ABD menşeli gazete Washington Post, İngiliz hükûmetinin 400 bin maskeyi kullanıma uygun olmadığı gerekçesiyle Ulusal Sağlık Servisi çalışanlarına dağıtmayacağını duyurduğunu aktardı.

Anadolu Ajansı, 10 Nisan'da maskelerin İngiltere'ye ulaştığını duyurmuştu. Bu tarihten önce; İtalya, İspanya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya da yardımda bulunulmuştu. İngiltere'ye gönderilen yardım kolilerinin üzerinde İngilizce be Türkçe olarak Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." sözleri yer alıyordu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinde Covid-19 salgınıyla baş edemediği yönünde ağır eleştiriler alıyor. İngiltere, 30 bin 76 can kaybıyla Avrupa'da en çok kişinin yaşamını yitirdiği ülke konumunda. Toplam vaka sayısında ise İtalya'nın ardından 201 bin 101 vaka ile ikinci sırada yer alıyor.

Etiketler :