Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları belli oldu

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları belli oldu
Dünyada hızla yayılan elektrikli otomobil modasına Türkiye de uydu. Son iki yıldır elektrikli otomobil satışları artarken, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, yılın ilk altı ayında elektrikli otomobil satışları yüzde 415 gibi rekor seviyede artışla 891 adete çıktı.

İlk altı ayda elektrikli otomobil satışları yüzde 415 gibi rekor seviyede artışla 891 adete çıktı. Distribütörler dışında ithal edilenlerle birlikte satılan elektrikli otomobillerin sayısı iki kat daha fazla

Sabah'tan Ufuk Sandık'ın haberine göre, Türkiye, dünyadaki elektrikli modasına uydu. Son iki yıldır elektrikli otomobil satışları artıyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, yılın ilk altı ayında elektrikli otomobil satışları yüzde 415 gibi rekor seviyede artışla 891 adete çıktı. Elektriklilerin pazar payı yüzde 0.3 yükseldi. 2020'nin aynı döneminde 173 adet elektrikli otomobil satılmıştı. Elektrikli otomobillerin payı yüzde 0.1 seviyesindeydi. Türkiye'de elektrikli otomobil segmentinde en çok satan model 234 adetle Porsche Taycan oldu.

Onu 175 adetle Renault Zoe, 155 adetle Mercedes-Benz EQC, 144 adetle BMW ix3, 140 adetle MG ZV izledi. Elektrikli otomobil pazarına yeni giriş yapan Çinli DFSK ise 17 adet sattı. Pazarda distribütörler dışında yurtdışından ithal edilip satılan elektrikli otomobiller de var. Bunlar hesaba katıldığında Türkiye'de satılan elektrikli otomobil sayısının daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz.

5 Bin oto yollarda

E-Garaj kurucu ortağı Ahmet Faruk Usta'nın sözleri de bu durumu kanıtlıyor. 2021'in ilk altı ayında 1200 elektrikli otomobil satıldığını ifade eden Usta, E-Garaj olarak bu satışlardaki paylarının yüzde 10 olduğunu kaydetti. Usta Türkiye'de bugün itibariyle yollardaki elektrikli otomobil sayısının ise 5 bin adet olduğunu söyledi. Elektrikli araçlara ilginin arttığını söyleyen Usta, talebin İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya'da yoğunlaştığını kaydetti.

 

Etiketler :