Türkiye'de coronavirüs kaynaklı ilk ölüm

Türkiye'de coronavirüs kaynaklı ilk ölüm
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip coronavirüs (Covid-19) kaynaklı ilk ölüm gerçekleştiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybeden hastanın 89 yaşında olduğunu ve erkek olduğunu bildirdi. Koca, hastanın ölümünün Çin kaynaklı olduğunu belirtti.

Koca, 51 yeni vakanın tespit edildiğini belirterek toplam vaka sayısının 98'e yükseldiğini bildirdi.

Koca'nın açıklamaları şöyleydi:

Aldığımız tedbirlerle 90 gün direndiğimizi ifade etmiştik. Çin’den sonra sorunun niteliğini kavrayan ilk ülkelerden biriyiz. İnsanlık bu tablonun içindeyken tüm dünya ile yoğun ilişkileri olan Türkiye’nin kendini yalıtması imkan dışıydı. Araştırmalar bugün bize çok şey öğretmiş durumda. Virüs solunum ile buluşuyor, kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Virüsün farklı yaş grubundaki etkisi önemli. Çocuklar kolay kalabiliyor ama ölüme rastlanmıyor, sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişiyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın altındadır. Hastalığın en ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olanlardır. Yaşlılar dikkatli olmalı.

Yine geç saatlerde özel bir durum için açıklama yapıyorum. Gerçekten üzen bir haberi bildireceğim. Bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimiz bu ölümü metanetle karşılamalıyız.

Salgına dönüşmesi ülkemizde ihtimal dahilinde olan bu hastalığa set çekmenin yolu tedbir almaktır. Umreden ve Avrupa'dan gelenler için tedbir alındı. İzole edilen vakalar bulunmakta. 51 pozitif sonuç toplam 98 olmuştur.

Etiketler :