Türkiye'de coronavirüs: 359 vaka, 4 ölü

Türkiye'de coronavirüs: 359 vaka, 4 ölü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs teşhisi konulan kişi sayısının 359'a yükseldiğini duyururken toplamda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda son 24 saatte yapılan bin 981 testten 168'inin pozitif sonuç verdiğini duyurdu. Böylece Türkiye'deki yeni tip coronavirüs (Covid-19) hastası sayısı 359'a çıkarken, henüz iyileşen biri bildirilmedi.

Fahrettin Koca, bir kişinin daha coronavirüs nedeniyle öldüğünü belirtirken; Türkiye'de Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 4'e çıkmış oldu.

Dün ölü sayısı 2 olarak açıklanmış, daha sonra eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın da coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenilmişti. Bugün ise 85 yaşındaki bir kadının coronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Bu ölüm, Türkiye'de açıklanan coronavirüs nedeniyle ölen ilk kadın ölümü oldu.

Koca, şu ifadeleri kullandı:

Son 24 saatte yapılan 1.981 TESTTEN 168’İ POZİTİF ÇIKTI. 191 olan hasta sayımız 359’a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta COVID-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız.

Etiketler :