Türkiye-Suriye-İsrail Üçgeninde Organ Ticareti! Bakın Şebekenin Organizatörü Kim Çıktı?

Türkiye-Suriye-İsrail Üçgeninde Organ Ticareti! Bakın Şebekenin Organizatörü Kim Çıktı?
Adana polisi, İsrail'den Türkiye'ye sağlık turizmi adı altında gelen 7 kişinin pasaportlarını inceledikten sonra, Türkiye-Suriye-İsrail üçgenindeki organ ticaretini deşifre etti. Suriyeli şüphelilerin böbreklerini 1 milyon lira para karşılığında sattığı belirlenirken, şebekenin başındaki ismin ise bir turizm acentesinin patronu olduğu ortaya çıktı.

İsrailli organ ticareti şebekesi sahte pasaportlarla yakalandı. Adana polisi soruşturmayı derinleştirdi ve Suriyeli şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığı belirlendi. Nakil işleminin gerçekleşebilmesi için alıcı olarak gösterilen İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi yapılan sahte pasaportlar tespit edildi. İddiaya göre şahıslar böbrekleri 1 milyon liraya satın aldı.

ace.webp

PASAPORTLAR SAHTE ÇIKTI

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce sağlık turizmi için İsrail’den Türkiye’ye gelen 7 kişinin pasaportlarını incelediğinde, 2'sinin sahte olduğunu belirledi.

acebb.webp

Adana Havalimanı'ndan alınan güvenlik kamerası görüntülerini detaylı inceleyen ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin aslında Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu belirledi.

huh.webp

ORGAN TİCARETİ DEŞİFRE OLDU

Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu.

ooo.webp

ORGAN TİCARETİNDE DÜĞÜMLER ÇÖZÜLDÜ

Polisin yaptığı incelemede, 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye'deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31), E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu belirlendi.

BÖBREKLERİ 1 MİLYON LİRA KARŞILIĞINDA ALMIŞLAR

Şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.'nin (32) yönettiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine polis, belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı ve adreslerde yapılan aramalarda 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ve dijital materyal ele geçirildi. Şahısların, böbrekleri 1 milyon lira karşılığında aldıkları iddia edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.