Türkiye, Rusya'nın aradığı bombalı saldırı failini iade etti

Rusya'nın aradığı terör şüphelisi Yevgeniy Serebryakov, Türkiye'nin Bodrum kentinde yakalandı ve Rusya'ya iade edildi. Serebryakov, Moskova'da bir aracın bombalanması olayına karışmakla suçlanıyordu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'nın kuzeyinde 24 Temmuz 2024 tarihinde bir aracın bombalanması olayına karıştığı şüphesiyle aranan Rus vatandaşı Yevgeniy Serebryakov'un Türkiye tarafından iade edildiğini duyurdu.

Serebryakov, Rus yetkililerin ve güvenlik güçlerinin ortak operasyonu sonucunda Bodrum'da yakalandı ve 26 Temmuz 2024'te Rusya'ya teslim edildi.

sdewsfwef.png

ŞÜPHELİ BODRUM'A KAÇMIŞTI

FSB'nin açıklamasında, Serebryakov'un uluslararası arananlar listesinde yer aldığı ve Şubat 2023'te Ukrayna istihbaratıyla işbirliği yapmak üzere temasa geçtiği belirtildi. Patlamanın ardından yapılan incelemelerde, şüphelinin Moskova'dan Bodrum'a kaçtığı tespit edilmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, güvenlik birimlerinin MİT, Göç İdaresi, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışması sayesinde Serebryakov'un Bodrum'da yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yakalanan şahsın Rusya INTERPOL Birimi'nden gelen bilgilerle eşleştiğini belirtmişti.

Kaynak:AA