Kenan Işık ile ilgili kimsenin bilmediği sır!

Evinde geçirdiği kaza sonucu 10 yıldır komada olan Kenan Işık için bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek. Ünlü tarihçi, Kenan Işık'la ilgili bilinmeyen ayrıntıyı anlattı. Işık'ın 24 yıl önce verdiği bir röportaj da kendisi hakkında ipuçları veriyor.

Kenan Işık için sevenleri başsağlığı mesajı yayımlarken ünlü tarihçi İlber Ortaylı'dan da duygusal bir paylaşım geldi. Ünlü tarihçi, Kenan Işık ile aynı liseden arkadaş olduklarını ve birlikte tiyatro kulübü kurduklarını belirtti.

Kenan Işık ile Ankara Atatürk Lisesi’nden arkadaş olduklarını söyleyen Ortaylı, okulun tiyatro kulübünü beraber kurduklarını söyledi. Meraklı bir sanatçıyı kaybettiklerini ifade eden Ortaylı şunları söyledi:

ilber-ortayli-kenan-isik.jpg

"MEMLEKETİN ÖNEMLİ BİR SANATÇISIYDI"

Meraklı bir sanatçıydı ve sonraki yıllarda da kendisini tiyatroya ve televizyona verdi. 10 sene evvel çok hazin ve ani bir şekilde yatağa bağlandı. Uzun ve sıkıntılı bir devreden sonra bugünlerde aramızdan ayrıldı, rahmete yürüdü. Üzüntülüyüz. Bizim kuşağımızın, memleketin önemli bir sanatçısıydı.

kenan-isik1.jpg

MUTSUZ OLUŞUM BU YÜZDEN OLABİLİR

Kenan Işık 15 Nisan 2000'de Mine Baysan'a verdiği röportajda geçmişiyle ilgili bir anı saklamadığını belirterek şunlar söylemiş:

"Eski fotoğraflarla, geçmiş yaşamımla alakam yok benim. Asla açıp bakmam eski resimlere; benim için dün diye bir şey yok. Dün silinmiş, yaşanmış ve bitmiştir.Basında çıkmış röportajlarım, resimlerim de yoktur bende. Kesip saklamam. Geriye dönüp de söylediklerime baktığımda, sahneye koyduğum veya yazdığım bir oyunsa baktığım, bunlar hakkında hep tereddütlerim var. Mesela bugün, yazdığım oyunları bastırmıyorum. Üzerinde değişiklik yapılamayacak çünkü."

kenan-isik2.jpg

"ESKİYE KARŞI NÖTR BİR DUYGU İÇİNDEYİM"

"Pişmanlık duymak, ileride 'Keşke böyle yapmasaydım' cümlesiyle karşılaşmak istemiyorum. Yaşanan yaşansın ve bitsin istiyorum. Fotoğraflardaki anlar gözümün önünden geldi geçti. Ama hiç de hoş bir tat veya tatsız bir duygu bırakmadı bende. Tamamen nötr bir duygu içindeyim eskiye karşı. Ne mutsuzluk ne de mutluluk verdi anlayacağın. Yani fotoğraflara bakarken anımsayıp da 'Ne hoş akşamdı' veya 'Ne güzel bir dönemdi'dediğim hiçbir şey yok. Hafızam da bu yüzden iyi değildir zaten. Bende hiçbir şey kalmıyor. Yaşandığı an bitiyor. Geçmişe ait iz yok."

"MUTSUZ VE DÜŞÜNCELİ OLUŞUM BU YÜZDEN OLABİLİR"

Baysan'ın "Geçmişten bu kadar etkilenmemenin, geçmişi silmenin nedeni ne olabilir sence?" sorusu üzerine sözlerine devam eden Işık "Ben de hep geleceği, yarını, bir sonrayı organize etmek gibi bir istek ve duygu vardır. Belki de tiyatro sanatçısı olduğum için. Sanatçının şu günkü halden memnun olmayıp, dünyaya sanat yolu ile katkıda bulunarak gelecekte daha iyi bir dünya oluşturmak gibi bir görevi olduğunu düşünüyorum. Ustalarımızdan bize yüklü bir şey bu; 'Bugünü boşver yarın ne olacak; sen onu düşün.' Bu duygu ile hep geleceğin dünyasını, yarını düşünüyorum ben. Çok doğru söylüyorsun, anı kaçırıyor olabilirim. Yani benim hep böyle mutsuz oluşum, duruşum, düşünceli oluşum bu yüzden olabilir. Mesela bir yere gittiğimde hiç eğlenemem. Hep yarın ve yapacaklarım vardır aklımda. Haklısın ben bu anı yaşayamıyorum" demişti.

BUGÜN TÖREN DÜZENLENECEK

Dün yaşama veda eden tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık'ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

Bir süre Almanya'da Schmieder Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören ve dün sabah İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Işık için bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlenecek.

Kenan Işık'ın cenazesi, yarın Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

21 Mart 2014 tarihinde geçirdiği kaza sonucu beyin kanaması geçiren oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 10 yıldır komadaydı.

Uzun yıllardır tedavi gören 76 yaşındaki Işık, dün hayatını kaybetmişti. Kenan Işık'ın cenazesi sabah saatlerinde hastaneye gelen ailesine teslim edildi.

Kaynak:AA / Haber Merkezi