Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı'na yapılan atamalar belli oldu

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı'na yapılan atamalar belli oldu
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığı'na ve üyeliklerine yapılan atamalar belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığına ve üyeliklerine yapılan atamalar belli oldu. Atamalar arasında birçok meslek alanından isimler yer aldı. İlahiyat, hukuk ve siyasal bilimler üzerine eğitimlerini tamamlayan birçok ismin yanı sıra daha önce yine Cumhurbaşkanlığı kararıyla atanan isimler ve çeşitli bakanlıklarda görev alan isimler olduğu görüldü.

Muharrem Kılıç

Türkiye’deki mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi ve projesinde (metek), (Avrupa Birliği & Türkiye finansörlüğünde) YÖK adına proje uzmanı (2012-2104) olarak görev yaptı. Ayrıca 2010 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku bölüm başkanlığı görevini yürüttü.

Alişan Tiryaki

Araklı İmam Hatip Lisesi’nden mezun Tiryaki, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 2 yıl eğitim almış. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tiryaki'nin avukatlık faaliyetleri devam ediyor. 

Burhan Erkuş

1989 yılında Samsun İmam-Hatip Lisesinden mezun olan Erkuş, 1990 yılında Düzce'de imam-hatip olarak görev aldı. “İslam Hukukunda Kadınların Evlenme Yetkisi" adlı teziyle yüksek lisansını tamamladığı biliniyor. 2007-2009 yıllarında Bakan Danışmanı olarak Başbakanlıkta görev yaptı.

Dilek Ertürk

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitimi tamamlamış. Daha önce Dış İşleri Bakanlığı'nda aldığı görevlerle biliniyor. Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları ve Avrupa Konseyi Genel Müdürlüğü görevini 10 sene sürdürdükten sonra Dışişleri Bakanlığı’nda İnsan Hakları danışmanı olarak atanmış. Sonrasında Dışişleri Bakanlığı Göç Dairesinde görev yapmış. 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine seçilmiş.

Harun Mertoğlu

Lisans eğitimini 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden, yüksek lisans eğitimini de 2013’te Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bölümünden mezun olarak tamamlamış. 2017'de Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine seçilmiş.

İsmail Ayaz

Ayaz, “Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri “derneğini de kurarak STK faaliyetleri sürdürmüş. İsmail Ayaz, 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Van Başkale Belediye Başkan Adayı olmuş.

Mehmet Emin Genç

Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi mezunu ve İlahiyatçı. Türkiye Yazarlar Birliği üyeliği yapmış. 

Muhammed Ecevit Carti

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcılığı yapmış.

Saffet Balin

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Denetçi olarak görev yaparken 16 Mart 2017 tarihli ve 30009 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2017/9974 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine seçilmiş. 

Ünal Sade

Türk Telekom İnsan Kaaynakaları Başkanlığı bünyesine İç İletişim Müdürlüğü yapmış. Samsun merkezli Türk telekom sabit, genişbant ve mobil hizmetleri adına Bölge Müdürlüğü yapmış. Tesis Yönetimi Direktörlüğü olarak 500'ü aşan bağlı personel ile Şirket iç müşterileri için direktörlük yapmış.

Zennure Ber

Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olmuş. İSKİ 1. Hukuk Müşavirliği'nde önce memurluk yapmış, sonrasında avukat olarak görev almış.