İşte TRT'nin yeni kadrosunun CV'leri: SETA, Pelikan, Kartal Anadolu İmam Hatip

İşte TRT'nin yeni kadrosunun CV'leri: SETA, Pelikan, Kartal Anadolu İmam Hatip
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile TRT Yönetim Kurulu, değiştirildi. Yeni yönetime, SETA, Albayrak ve Kartal Anadolu İmam Hatip'ten kişiler atanırken, yönetime dair eleştiriler sosyal medyada gündem oldu.

TRT'ye yönelik atamalar ve yönetim yapısına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Görev süresi sona eren TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yerine Mehmet Zahid Sobacı atandı. Yeni TRT Yönetim Kurulu Başkanı ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak oldu.

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun (TRT) “Yönetim Kurulu” başlıklı 536. maddesi yeniden düzenlenerek TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi.

Zahid Sobacı - Basın İlan Kurumu Başkanı olduğu sürece cezaların yüzde 88’i muhalif medyaya verildi. ‘‘Hiçbir gazetenin devletten aldığı parayla devlet kurumlarını aşağılamasına izin vermeyiz’’ diyerek cezaların neden verildiğini açıkladı. 

Atakan Yılmaz - 2014 - 2019 arasında  İBB Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapmış, 2020’de AKP Genel Merkez’inde Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Daire Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Mücahid Eker - İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü’ydü. AA’da 2016’tan 2018’e başmuhabirlik yaptı. 

Veysel Kurt - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi, SETA araştırmacısı. Homofobik paylaşımları olan Kurt, ‘‘Eşcinselliğe karşı tavır sergileyen Fahrettin Altun’un arkasındayız’’ diyerek Altun’un sözlerine destek vermişti.

Oğuzhan Bilgin - İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinde görevli. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu.

Oğuz Göksu -  Atama öncesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü personeliydi. ‘‘Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik kodları’’ adlı kitabı var. 

Ahmet Albayrak -  2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden fakülte birincisi olarak mezun oldu. 2005 yılında yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında, 2008 yılında ise sanatta yeterliğini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında tamamladı.

Meryem İlayda Atlas Çetin - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Çetin Daily Sabah’a yayın koordinatörü olarak görev yapıyordu. Bir dönem Radikal gazetesinde de yazan Çetin, İstanbul Sözleşmesini 28 Şubat sürecine benzeten paylaşımda bulunmuştu.

Hilal Kaplan - Sabah yazarı Hilal Kaplan, atama öncesi son yazısında 300 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı övmüştü. Sosyal medya hesabından geçmiş zamanda Gülen, Öcalan ve PKK güzellemeleri paylaşan Hilal Kaplan, paylaşımları daha sonra silmişti. Öte yandan milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına yakalanan Kaplan, çektiği videoda ''Burnunuza tereyağ sürün'' önerisiyle bilim insanlarını şaşırtmış, tepki göstermesine neden olmuştu.