Türkiye-Google krizinde yeni gelişme

Türkiye-Google krizinde yeni gelişme
Google hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısının 5 Şubat tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Google’ın genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrim içi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi.

Bahse konu sözlü savunma toplantısı, 5 Şubat 2020 tarihinde saat 10.00'da yapılacak.

Şikayetçi kişiler 27 Ocak 2020 tarihine kadar başvuru yapabilecek

AA'nın haberine göre; Rekabet kurumu tarafından yapılan açıklamada, “Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 27 Ocak 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. ” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu “haksız rekabete yol açtığı” gerekçesiyle teknoloji devi Google’a ceza kesmiş, şirket ise bunun üzerine Türkiye’deki iş ortaklarına bir yazı göndererek ülke içerisinde Android lisansını durduracağını açıklamıştı. Buna bağlı olarak bazı markaların yeni Android ürünlerini Türkiye’ye getirmeyecekleri veya Türkiye pazarından çekilecekleri iddia edilmişti.

Etiketler :