Türkiye 4 aylığına Rusya'dan yangın söndürme uçağı aldı: Test sürüşünü Bakan Pakdemirli yaptı

Türkiye 4 aylığına Rusya'dan yangın söndürme uçağı aldı: Test sürüşünü Bakan Pakdemirli yaptı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rusya'nın dört aylığına Türkiye'de kullanıma sunduğu Be-200 yangın söndürme uçaklarını test etti.

Rusya devletinin savunma sanayi şirketi Rostec'in Birleşik Uçak Şirketi, Sputnik'e konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamda, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığının orman yangınlarını söndürmek için Rusya'dan yardım istediği belirtildi. Bunun üzerine Rusya, 2 adet Be-200 amfibi uçağını Türkiye'ye gönderdi. Uçaklar, 4 aylığına Antalya, İzmir ve Bodrum civarında görev yapacak.

Bakan Pakdemirli manevra kabiliyetinden çok memnun kalmış

Uçakları, Türkiye'de operatör şirket SMS Savunma Sanayi kullanacak. Şirketin kurul üyesi Fuzuli Mollayev, Pakdemirli'nin uçakların manevra kabiliyetinden çok memnun kaldığını söyledi. Mollayev Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Bakan, uçuşun ardından teknik açıdan Rus açıkların bir pilot olarak beklentilerini aştığını söyledi" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Türk Hava Kurumunu (THK) yöneten kayyum, nisanda bünyesinde bulunan 11 yangın söndürme uçağını ihaleye çıkarmıştı. Geçen yaz da İzmir'de çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınları THK ile Tarım ve Ormanı Bakanı Bekir Pakdemirli arasında tartışmaya neden olmuştu.