Türk Giyim Devi İflas Etti: 215 Şubesi Birden Kapatılacak

Türk Giyim Devi İflas Etti: 215 Şubesi Birden Kapatılacak
2020 yılında Türk yatırımcıların kurduğu SY Corporate tarafından satın alınan Fransa merkezli giyim devi Naf Naf iflas etti. 215 şubesi bulunan firmanın yakın zamanda tüm şubelerini kapatacağı öğrenildi.

Son dönemde yaşanan ekonomik kriz, sektör fark etmeksizin dev şirketlerin peş peşe iflas etmesine neden oluyor.

1973 yılında Fransa merkezli olarak üretime başlayan tekstil firması Naf Naf, 2020 yılında Türk yatırımcıların kurduğu SY Corporate'e satılmıştı. Son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlar ile farklı ülkelerde de girişimlerini hızlandıran Naf Naf şirketi, büyük bir mali darboğaza girdi.

nafnaf3.jpegİLERLEYEN GÜNLERDE İFLAS BAŞVURUSU YAPACAK

2023 yılının Ekim ayında şirketin mali tablolarının olumsuz olduğuna yönelik haberlerin ardından şirkette iflas söylentileri giderek yayılırken, 2020 yılında Türk yatırımcıların sahibi olduğu ve Selçuk Yılmaz’ın yönettiği SY Corporate tarafından satın alınan şirket, iflas başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

215 ŞUBE BİRDEN KAPATILACAK

51 yıldır sektörün öncüleri arasında yer alan dev şirket, iflas başvurusunun ardından sahip olduğu 215 şubeyi kapatacak. Çoğunluğu Fransa'da olmak üzere dünyanın birçok bölgesine yayılmış olan şubelerde çalışan 1200 kişi ise işsiz kalacak.

nafnaf4.jpgŞirketin geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu konkordato başvurusunun reddedildiği öğrenilirken, yaşanan ekonomik çöküşe gerekçe olarak ise pandemi sonrası değişen ekonomi politikaları gösterildi.

141 MİLYON EUROLUK ÇÖKÜŞ

Naf Naf'ın şu anda yaklaşık 215 satış noktası var. Şirkete göre toplam satışları 165 milyon Euro civarında. 2022'de 660 kişinin çalıştığı Fransa pazarından elde edilen gelir ise yaklaşık 141 milyon Euro. Edinilen bilgilere göre daralan pazarda ve satış trafiğindeki azalma yaşayan marka yönetimi, "satışlardaki düşüş" ve "borç ağırlığının artması" nedeniyle sıkıştığını, yapısal maliyetlerin ise değişmediğini vurguluyor.