Tunceli'de 'Mahzen-20' Operasyonu: Elebaşı Dahil 12 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tunceli'de gerçekleştirilen "Mahzen-20" operasyonlarında elebaşı Serdar Alp dahil olmak üzere 12 şüphelinin gözaltına alındığını ve organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkeyi organize suç örgütlerinden ve çetelerden temizleme kararlılıklarını vurgulayarak, herhangi bir örgütün büyüklüğüne bakmaksızın onları etkisiz hale getirip adaletin önüne çıkaracaklarını ifade etti.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlara değinerek, şüphelilerin "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "mala zarar verme", "kasten yaralama", "tehdit", "tefecilik", "ihaleye fesat karıştırma", "resmi belgede sahtecilik", "uyuşturucu madde imal ve ticareti" ile "6136 sayılı kanuna muhalefet" gibi suçları işlediklerini belirtti.

Tunceli'de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda elebaşı Serdar Alp dahil olmak üzere 12 şüphelinin gözaltına alındığını vurgulayan Yerlikaya, operasyonu yürüten güvenlik güçlerini tebrik etti.

Kaynak:AA

Etiketler :