Tunç Soyer'den rakibi Zeybekci'ye 'dağ' tepkisi: Savcı orda

Tunç Soyer'den rakibi Zeybekci'ye 'dağ' tepkisi: Savcı orda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, her fırsatta Millet İttifakı'nı terör örgütleriyle yan yana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek alan AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci'nin "Sorun onlara, sizin listenizde kimler var?...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, her fırsatta Millet İttifakı'nı terör örgütleriyle yan yana getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek alan AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci'nin "Sorun onlara, sizin listenizde kimler var? Hangi dağdan geldi adresleri ve isimleri?” sözlerine yanıt verdi. Soyer, “Hükümetsiniz varsa dağdan gelen basit yapılacak şeyler var. Hukuk orda, savcılar orda, ne gerekiyorsa yapılır. Bunu basın malzemesi, kampanyada malzeme olarak kullanmak hiç uygun değil" diyerek tepki gösterdi.

Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Tunç Soyer basın mensupları ile buluştu. Mövenpick Otel’de gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Soyer, göreve gelir gelmez yapacağı ilk sorunlar olarak ulaşım, trafik ve sosyal politikalar olduğunu belirtti.

Sosyal politikalar çerçevesinde halk süt, halk gıda, halk ekmek hatta halk balık uygulamalarını başlatacaklarını ifade eden Soyer, "Üreticilerden aldığımız sağlıklı ürünleri tüketiciye ulaştıracağız. Toplu ulaşımda uygulayacağımız sosyal politikalar var. Ama alt yapı katı atık bertaraf acil müdahale edeceğimiz sorunlardır. 90 dakika devam edecek. Sabah 6.00-7.00- 19.00-20.00 arası ücretsiz planladık. İzbedelle taşımak mümkün karşılığında çocuklarımızı taşımak istiyoruz” dedi.

Merkezi hükümetin İzmir’de yürüttüğü siyasetin seçmene etkisinin sorulması üzerine Soyer, "Merkezde yürütülen siyasetle seçmenin fikir yürüteceğini seçmenin yerel ve genel siyaset ayrımı yatını ve yerel siyaset dinamiklerini düşünerek karar vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İkinci Cemre Buluşması 9 Mart’ta Ödemiş’te

Projelerinin ‘Birinci Cemre’ olarak açıklamasının arkasında İzmir’deki bir takım sıklet noktalarını atlamamak olduğunu dile getiren Soyer, ‘İkinci Cemre’ projelerinin tarım ağırlık olacağını ve 9 Mart’ta Ödemiş’te ‘İkinci Cemre’ buluşmasının yapacaklarını ifade etti. Soyer, “Bir endişem yok projeleri anlatmada zaman yetersiz diye, zaten uzun bir yolculuğa çıkacağız” dedi.

Bir köşe yazarının seçime ilişkin ele aldığı köşe yazısının sorulması üzerine Soyer, "Hükümetin bir sıkıntı içinde olduğunu düşünüyorum. Sadece İzmir’de tabloyu görüyor olmalarıyla ilgili değil. Adana, Bursa, Antalya’da ciddi bir telaş içinde olduklarını düşünüyorum değilseler de olmaları gerektiğini düşünüyorum. Gazeteci arkadaşımın yazdığı yazı da bunun idrakiyle yazıldığını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Hepimiz vergi veriyoruz ve bu vergilerin adil dağıtılmasını bekliyoruz”

Nihat Zeybekci’nin İzmir’in merkezi hükümetten eşit pay aldığına yönelik soruya Soyer, şöyle yanıt verdi:

“Adil bir konumlandırma ile muhatap olmuyor İzmir ve bu büyük haksızlık. Ama İzmirli bunu görüyor diye düşünüyorum. Metro meselesi o kadar net görülen bir şey, her türlü izahtan uzak. Yok proje yok ödenek ayrılmıyor filan. Bu memlekete hepimiz vergi veriyoruz, hepimiz vatandaşız. Bu vergilerin adil dağıtılmasını bekliyoruz. Eğer içinde yaşadığımız kente böyle bir ayrıcalıkla muamele ediliyorsa o kent bunun gereğini yapıyor ve yapacaktır da. İzmir’in dinamiklerini geleneklerini, köklerini anlamak lazım. Bu şehirde aday olacaksanız bunu hissediyor olmanız lazım, eğer değilse misafir gibi oluyorsunuz. Misafire saygıda kusur etmemeye çalışıyoruz ama çok iyi anladığını düşünmüyorum."

Zeybekci’nin "Sorun onlara, 'sizin listenizde kimler var? Hangi dağdan geldi adresleri ve isimleri?” sözlerinin sorulması üzerine “Hükümetsiniz varsa dağdan gelen basit yapılacak şeyler var. Hukuk orda, savcılar orda, ne gerekiyorsa yapılır. Bunu basın malzemesi, kampanyada malzeme olarak kullanmak hiç uygun değil" ifadelerini kullandı.

Etiketler :